Hou je spirelli in de aanslag, want het is tijd om courgetti te maken! Één van mijn persoonlijke favorieten, vegetarische pasta van courgette. Dit gerecht is makkelijk, snel en omdat het gerecht valt onder de categorie raw foods, ook super gezond. Door de romige saus voelt het als comfort food, net waar je soms even behoefte aan hebt.
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
2 courgettes
2 avocado's
4 eetlepels pijnboompitten
100 gram cherrytomaatjes
75 gram rucola
bosje basilicum
olijfolie
optioneel: parmezaan
Hoe maak je deze courgette pasta?
Nadat ik dit gerecht een aantal keer gemaakt heb met behulp van een normale rasp, heb ik toch geïnvesteerd in een spirelli. Eigenlijk is dit een rasp die slierten maakt, perfect dus om te gebruiken als je spaghetti slierten wilt maken van courgette. Mocht je nog geen spirelli in huis hebben, geen paniek! Een normale rasp werkt ook prima, de slierten worden dan alleen minder lang.
Om te beginnen draai je de courgette door de spirelli en maak je slierten van ongeveer 15 cm lang. Als je deze lengte bereikt hebt snij je ze af. Herhaal dit tot de courgette op is. Zet de courgette afgedekt in de koelkast tot verder gebruik. Pel de knoflook tenen en pers fijn met behulp van een knoflookpers. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Plaats dit samen met de knoflook in een blender. Puls kort en voeg de basilicum blaadjes en 3 eetlepels pijnboompitten toe. Puls totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg nog een klein scheutje extra vierge olijfolie toe en bewaar in de koelkast tot gebruik. Halveer de cherrytomaatjes en was de rucola, zet apart tot gebruik. Zet een pan op hoog vuur en bak hierin de overige pijnboompitten goudbruin. Hou de pan constant in beweging om verbranding te voorkomen. Meng tot slot, de courgetti-slierten met de basilicum-avocado-pesto, leg op een bedje van rucola en garneer met de cherrytomaatjes en pijnboompitten. Schaaf hier eventueel verse parmezaan naar smaak overheen. Je bent klaar om te serveren!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
2 courgettes
2 avocado's
4 eetlepels pijnboompitten
100 gram cherrytomaatjes
75 gram rucola
bosje basilicum
olijfolie
optioneel: parmezaan
Hoe maak je deze courgette pasta?
Nadat ik dit gerecht een aantal keer gemaakt heb met behulp van een normale rasp, heb ik toch geïnvesteerd in een spirelli. Eigenlijk is dit een rasp die slierten maakt, perfect dus om te gebruiken als je spaghetti slierten wilt maken van courgette. Mocht je nog geen spirelli in huis hebben, geen paniek! Een normale rasp werkt ook prima, de slierten worden dan alleen minder lang.
Om te beginnen draai je de courgette door de spirelli en maak je slierten van ongeveer 15 cm lang. Als je deze lengte bereikt hebt snij je ze af. Herhaal dit tot de courgette op is. Zet de courgette afgedekt in de koelkast tot verder gebruik. Pel de knoflook tenen en pers fijn met behulp van een knoflookpers. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Plaats dit samen met de knoflook in een blender. Puls kort en voeg de basilicum blaadjes en 3 eetlepels pijnboompitten toe. Puls totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg nog een klein scheutje extra vierge olijfolie toe en bewaar in de koelkast tot gebruik. Halveer de cherrytomaatjes en was de rucola, zet apart tot gebruik. Zet een pan op hoog vuur en bak hierin de overige pijnboompitten goudbruin. Hou de pan constant in beweging om verbranding te voorkomen. Meng tot slot, de courgetti-slierten met de basilicum-avocado-pesto, leg op een bedje van rucola en garneer met de cherrytomaatjes en pijnboompitten. Schaaf hier eventueel verse parmezaan naar smaak overheen. Je bent klaar om te serveren!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Altijd al eens zelf pasta willen maken?
Neem dan een kijkje in dit artikel voor onze favoriete pastamachines!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
4 Reacties
Kan ik deze ook warm eten? Of gaat de smaak van de basilicum dan verloren?
12:16 19 januari 2024Hi Ruud, Je kan het recept ook warm eten. Ik zou alleen adviseren om het niet te lang door te laten koken dan gaat de bite weg van de courgetti. Groetjes, Daniëlle
12:16 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
De knoflook staat niet tussen de ingrediënten maar klinkt wel lekker. Morgen klaarmaken
12:16 19 januari 2024Hi Wendy, goed dat je het zegt! Heb je het recept al geprobeerd inmiddels? Laat je even weten of het goed is gelukt?
12:16 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Wat was dit lekker! De eerste keer dat ik courgette pasta maakte viel het tegen, omdat het een warm gerecht was en dat vind ik toch minder lekker. Deze versie met rauwe "pasta" smaakte heerlijk. De romige avocado, pijnboompitten en parmezaanse kaas zorgde inderdaad voor een gezonde versie comfort food. Deze ga ik vaker maken, bedankt! :)
12:16 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Dit was smaakloos
12:16 19 januari 2024Hi Brandy! Jammer dat je het recept niet lekker vond. Je zou deze ook kunnen proberen met een doperwtenspread in plaats van pesto, dat is heel erg fris en smaakvol: gewoon de ontdooide doperwten in de blender met een scheutje olijfolie, citroensap, peper en zout. Ook zou je als je dat eet bijvoorbeeld feta kunnen toevoegen en extra groene kruiden. Ik hoop dat je je het recept zo kan aanpassen dat jij het ook lekker vindt! Groet, Isabel
12:16 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.