Recepten
Het kookboek Borreltijd is geschreven door Susan Aretz. In dit boek deelt zij de lekkerste receptjes voor de ideale borrelplank: poké bowl cups, watermeloenbites en ook deze courgetterolletjes met feta, rozemarijn & olijvenspread! Lekker met een (alcoholvrije) gin tonic! Als je op zoek bent naar een recept dat niet alleen je smaakpapillen verrukt, maar ook een brede glimlach op je gezicht tovert, dan ben je hier aan het juiste adres! Deze courgetterolletjes zijn als kleine cadeautjes. De frisse courgettes die we prachtig oprollen met een heerlijke, zelfgemaakte vulling. En laten we het hebben over rozemarijn - deze geurige kruidsoort die je meteen meeneemt naar zonnige mediterrane tuinen. De rozemarijn voegt een vleugje avontuur toe aan dit feest, terwijl de zelfgemaakte olijvenspread een fluweelzachte en smaakvolle traktatie is die je smaakpapillen zal doen dansen van vreugde.
Ingrediënten
voor 16 rolletjes
2 courgettes, in lange linten
100 g Skyr naturel
100 g feta
50 g crème fraîche
50 g Taggiasche-olijven, in kleine stukjes
3 g rozemarijn, alleen de blaadjes
extra
kaasschaaf
prikkertjes
keukenmachine
Heb jij dit recept of een ander recept uit Borreltijd gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Borreltijd
Susan Aretz
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046825853
Prijs: €20.99
Ingrediënten
voor 16 rolletjes
2 courgettes, in lange linten
100 g Skyr naturel
100 g feta
50 g crème fraîche
50 g Taggiasche-olijven, in kleine stukjes
3 g rozemarijn, alleen de blaadjes
extra
kaasschaaf
prikkertjes
keukenmachine
Bereidingswijze courgetterolletjes
- Boen de courgettes goed schoon en schaaf er lange linten af, tot je de zaadlijst bereikt. Droog de courgettelinten op keukenpapier. Meng de rest van de ingrediënten (minus de olijven) in een keukenmachine tot een grove crème. Voeg als laatste de olijven toe.
- Doe een schepje van de crème op het voorste deel van het courgettelint en rol dan op. Prik er eventueel nog een prikkertje in voor de stevigheid.
Heb jij dit recept of een ander recept uit Borreltijd gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Borreltijd
Susan Aretz
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046825853
Prijs: €20.99
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.