Courgetti met tomaten-olijfsalsa en basilicum
Isabel Boerdam

Courgetti met tomaten-olijfsalsa en basilicum

vrijdag 27 oktober 2017
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente & fruit. Onder andere met dit heerlijke lichte recept voor verse courgetti boordevol groenten. 

Wat heb je nodig voor 1 bord?

  • 1 courgette

  • 2 tomaten

  • 5 zongedroogde tomaten

  • 10 zwarte olijven

  • zout en peper naar smaak

  • 5 cherry tomaatjes

  • 5 blaadjes basilicum

  • optioneel: mozzarella balletjes


Hoe maak je deze courgetti?

  1. Snij de kontjes van de courgette en schil hem (optioneel)

  2. Duw de courgette in een spiraalsnijder en draai rond tot je de volledige courgette tot slierten hebt gemaakt

  3. Was de tomaten en snij in grove blokjes

  4. Doe de tomaten samen met de zongedroogde tomaten en de olijven in een blender

  5. Mix tot een gladde salsa

  6. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak, mix opnieuw

  7. Snij de cherrytomaatjes doormidden en pluk blaadjes basilicum van de plant

  8. Leg een bedje courgette slierten op het bord, verdeel daar de tomaten-olijfsalsa overheen

  9. Garneer met cherrytomaatjes en blaadjes basilicum

  10. Maak desgewenst af met balletjes mozzarella


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.