Wij worden altijd ontzettend blij van curry's. Ze zijn namelijk niet alleen ontzettend lekker, maar daarnaast ook snel klaar en geschikt voor het hele gezin. Deze eenpansmaaltijd staat bij ons dan ook vaak doordeweeks op het menu. Dit jaar is het Power to the Pieper! Om deze reden zetten wij dit keer een curry aloo op het menu, die op traditionele wijze gemaakt wordt op basis van aardappelen. Wij hebben pompoen eraan toegevoegd voor een extra groenteboost. Vandaag het recept voor curry aloo met aardappels en pompoen!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwijder de schil van de aardappel en pompoen en snijd deze in blokjes.
Stap 2
Kook de aardappelblokjes en pompoenblokjes in een pan met ruim kokend water en een mespunt zout in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
Stap 3
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd de peper fijn.
Stap 4
Verhit zonnebloemolie in een pan. Fruit hierin de ui samen met de knoflook en gember tot de ui glazig begint te worden, voeg de chilipeper en komijnzaad toe aan de pan er roer alles goed door elkaar. Voeg het laurierblad, garam masala, korianderpoeder en paprikapoeder toe aan de pan en roer de kruiden door elkaar terwijl deze in de pan beginnen te geuren.
Stap 5
Voeg de tomaten en de kurkuma toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
Stap 6
Voeg de gekookte aardappel- en pompoenblokjes toe aan de pan en laat deze kort meebakken.
Stap 7
Blus het mengsel af met kokosmelk en meng alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat het geheel nog 5 minuten sudderen. Verdeel de curry aloo over de borden en garneer met koriander. Serveer de curry met rijst of naan. Smakelijk!
Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl
Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.