Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Meng voor de vinaigrette 2 theelepels sojasaus, 1 eetlepel citroensap, rijstwijn of mirin, poedersuiker, 1 theelepel sesamolie, chilivlokken, knoflook en lente-ui in een kom zet apart.
Stap 2
Snijd de tofu in blokjes van 2 centimeter. Verhit een middelgrote pan op matig hoog vuur en doe er 1 theelepel sesamolie, de plantaardige olie en 1 theelepel sojasaus in. Laat alles goed heet worden en bak de tofu aan alle kanten goudbruin. Voeg het citroenrasp toe en houd de tofu warm.
Stap 3
Was de rucola, andijvie en spinazie en centrifugeer ze droog (of droog ze in een theedoek). Verdeel de rucola, andijvie en spinazie, radijs en korianderblad over vier borden. Roer er de blokjes tofu, een scheutje kruidige vinaigrette en het geroosterde sesamzaad door. Serveer direct.
Heb jij dit recept gemaakt?
Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook en Twitter. We zijn benieuwd!
Wil je meer inspiratie voor koken met tofu? Neem dan een kijkje op onze 'How to Tofu'-pagina!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Leuk om er radijsjes in te doen, heb nog een “zielig” bosje liggen. Dus dit recept is zeer welkom :D
11:58 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.