De Cambodjaanse keuken: fruitshake met banaan, mango en drakenfruit
Lauren Kreijger

De Cambodjaanse keuken: fruitshake met banaan, mango en drakenfruit

woensdag 12 februari 2020
Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Cambodjaanse keuken. Uit het boek Cambodja, delen we met jullie een heerlijk recept: mixed fruitshake!

Ingrediënten
Voor 1 persoon
5 minuten bereidingstijd
75 g banaan
75 g mango
75 g drakenfruit
75 g ananas
1 el zoete gecondenseerde melk
200 g fijngemalen ijsblokjes
sap van 1⁄2 limoen



Bereidingswijze

  1. Hak het fruit in stukken en doe ze in een grote blender. Voeg de gecondenseerde melk en het ijs toe. Laat de machine draaien tot de inhoud een gladde massa is. Voeg het limoensap toe en mix nog een paar seconden. Schenk de smoothie in een groot glas en serveer.


Met dank aan Frank Alberti © voor de fotografie.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Cambodja gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Cambodja
Frank Alberti
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045217741
Prijs: €29.99

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.