Krokante tofu
Voor de perfecte krokante tofu in dit gerecht is de juiste bereidingswijze essentieel. Door de blokjes tofu in olie te bakken, krijgen ze een goudbruine korst terwijl de binnenkant zacht blijft.
Wil je ze nog krokanter? Dan kun je de tofu paneren voordat je ze bakt. Haal de blokjes eerst door maïzena of een mengsel van bloem en kruiden, zodat ze een extra knapperige buitenkant krijgen. Je kunt ze daarna in een pan bakken.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de tofu
Voor de saus
Bereidingswijze
Stap 1
Maak de wok met keukenpapier goed droog voordat je begint. Verhit de wok op laag tot middelhoog vuur, voeg de sesamzaadjes toe en rooster ze 2 tot 3 minuten tot de zaadjes goudbruin zijn. Schep ze op een bord en laat afkoelen.
Stap 2
Snijd de tofu in plakjes van 2 centimeter. Verhit de arachideolie in de wok op middelhoog vuur en bak hierin de tofu in 2 tot 3 minuten aan alle kanten goudbruin. De tofu moet van buiten krokant maar vanbinnen nog zacht zijn. Laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.
Stap 3
Voeg alle ingrediënten voor de saus toe aan de wok op middelhoog vuur. Breng de saus aan de kook, zet het vuur lager en laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken. Roer de tofu door de saus en wacht tot deze warm is. Schep het gerecht in een serveerschaal, strooi de lente-ui en de geroosterde sesamzaadjes erover en besprenkel met de sesamolie. Serveer heet.
Heb jij dit gerecht gekookt? Wat vond je ervan?
Verras ons met een foto van jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Meer tofu-inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op onze 'How to Tofu'-pagina!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
heyy girl, mooi recept! maar is het mogelijk om een "Dorset Naga" peper toe te voegen voor meer pittig plezier. Ik heb dit namelijk gisteren gemaakt voor mijn vrouw en mijn 3 zoons en 2 lieftallige dochters, ik voelde de spice zegmaar niet helemaal voldoende. Dankjewel, keep it up, je dromen komen waar, blijf jezelf en vergeet niet te lachen. :D
12:52 15 april 2024Wat leuk om te lezen dat je dit recept hebt gemaakt! Je kunt inderdaad zeker extra peper toe voegen om het meer pittig te maken. Dit kan iedereen zo naar eigen wens doen!
16:36 15 april 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.