Recepten
Zoals jullie weten, bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Lalab terong dan ketimoen (aubergine-komkommersalade)!
Ingrediënten
Bijgerecht voor ongeveer 4 personen
1 grote aubergine
2 tomaten
½ komkommer
5 sprieten bieslook
4 eetlepels olijfolie
Voor de saus
2 gesnipperde uien
2 tl sambal
2½ eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepel ketjap manis
1 tl witte suiker
Bereidingswijze
Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95
Ingrediënten
Bijgerecht voor ongeveer 4 personen
1 grote aubergine
2 tomaten
½ komkommer
5 sprieten bieslook
4 eetlepels olijfolie
Voor de saus
2 gesnipperde uien
2 tl sambal
2½ eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepel ketjap manis
1 tl witte suiker
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi deze met zout. Doe dit in een vergiet en laat dit een half uur staan.
- Ondertussen kan je de saus maken. Doe de ingrediënten in een hoge beker en pureer dit met een staafmixer.
- Gril de aubergine in een pan met olie.
- Snijd de komkommer in plakjes en de tomaten in partjes.
- Leg de aubergine en komkommer om en om over elkaar heen, verdeel hier de tomaten over.
- Snijd de bieslook fijn en strooi dit eroverheen.
- Besprenkel het geheel met de saus.
Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Ziet er zo lekker uit. Ik ga dit gerecht zeker maken.
20:02 19 januari 2025Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Lekkerrrrrr!!!!
11:44 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.