De Indonesische keuken: Lalab terong dan ketimoen
Sammie Eslamimoghaddam

De Indonesische keuken: Lalab terong dan ketimoen

dinsdag 16 juni 2020
Zoals jullie weten, bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Lalab terong dan ketimoen (aubergine-komkommersalade)!

Ingrediënten
Bijgerecht voor ongeveer 4 personen
1 grote aubergine
2 tomaten
½ komkommer
5 sprieten bieslook
4 eetlepels olijfolie

Voor de saus
2 gesnipperde uien
2 tl sambal
2½ eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepel ketjap manis
1 tl witte suiker

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi deze met zout. Doe dit in een vergiet en laat dit een half uur staan.

  2. Ondertussen kan je de saus maken. Doe de ingrediënten in een hoge beker en pureer dit met een staafmixer.

  3. Gril de aubergine in een pan met olie.

  4. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaten in partjes.

  5. Leg de aubergine en komkommer om en om over elkaar heen, verdeel hier de tomaten over.

  6. Snijd de bieslook fijn en strooi dit eroverheen.

  7. Besprenkel het geheel met de saus.


Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Ziet er zo lekker uit. Ik ga dit gerecht zeker maken.

20:02 19 januari 2025

Lekkerrrrrr!!!!

11:44 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.