Recepten
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan bod. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk. Vandaag het recept voor tempé mendol goreng tempéballetjes!
Tempé mendol goreng tempéballetjes
Dit gerechtje is heerlijk als bijgerecht op een rijsttafel, maar past ook goed als vegetarisch borrelhapje. In het recept gebruik ik een keukenmachine om de tempé fijn te malen. Je kunt het uiteraard ook met een vork prakken, maar let er wel op dat het heel fijn moet worden. Je hebt een fijne structuur nodig om het mengsel goed te kunnen kneden.
Ingrediënten
voor 10-12 stuks
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 chilipepers, gehakt, toevoegen naar smaak
1/4 tl kentjoerpoeder
1/4 tl ketoembar
3 kaffirlimoenblaadjes, steeltjes verwijderd, gehakt
1 tl zout
snufje suiker
200 g tempé, in kleine stukken gesneden
zonnebloemolie, om in te frituren
Tempé mendol goreng tempéballetjes
Dit gerechtje is heerlijk als bijgerecht op een rijsttafel, maar past ook goed als vegetarisch borrelhapje. In het recept gebruik ik een keukenmachine om de tempé fijn te malen. Je kunt het uiteraard ook met een vork prakken, maar let er wel op dat het heel fijn moet worden. Je hebt een fijne structuur nodig om het mengsel goed te kunnen kneden.
Ingrediënten
voor 10-12 stuks
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 chilipepers, gehakt, toevoegen naar smaak
1/4 tl kentjoerpoeder
1/4 tl ketoembar
3 kaffirlimoenblaadjes, steeltjes verwijderd, gehakt
1 tl zout
snufje suiker
200 g tempé, in kleine stukken gesneden
zonnebloemolie, om in te frituren
Bereidingswijze
- Maak een boemboe van alle ingrediënten behalve de tempé en de zonnebloemolie.
- Maal de tempé fijn in een keukenmachine.
- Meng de boemboe met de tempé en maak ovaalvormige balletjes van ongeveer 2,5 bij 4 cm (of anders ronde balletjes). Druk en pers de tempé goed samen, anders vallen ze tijdens het bakken uit elkaar.
- Frituur de tempé mendol goreng in een wok met hete zonnebloemolie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
Smakelijk! Basisboek Indonesisch Francis Kuijk Uitgeverij: Good Cook
Wat is jouw favoriete Indonesische gerecht?
Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer Indonesische recepten? Neem dan eens hier een kijkje!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.