Recepten
Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Libanese keuken. Uit het boek Beiroet, delen we met jullie het recept voor geitenlabneh met gebakken kruiden en amandelen!
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
10 minuten bereidingstijd
250 g geitenlabneh
1 bos koriander
2 teentjes knoflook, in plakjes
olijfolie
75 g amandelen
sumak
fleur de sel
frisgroene olijfolie van excellente kwaliteit
Bereidingswijze
Heb jij dit recept of een ander recept uit Beiroet gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Beiroet
Merijn Tol
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038806969
Prijs: €34.99
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
10 minuten bereidingstijd
250 g geitenlabneh
1 bos koriander
2 teentjes knoflook, in plakjes
olijfolie
75 g amandelen
sumak
fleur de sel
frisgroene olijfolie van excellente kwaliteit
Bereidingswijze
- Spreid de geitenlabneh met een lepel uit over een plat bord.
- Snijd de koriander en knoflook grof.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de amandelen goudbruin. Schep uit de pan en laat ze afkoelen. Bak in dezelfde pan de koriander en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
- Hak de amandelen fijn.
- Verdeel de koriander en knoflook over de labneh. Bestrooi met amandelen, wat sumak en fleur de sel. Besprenkel met de frisgroene olijfolie.
Heb jij dit recept of een ander recept uit Beiroet gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Beiroet
Merijn Tol
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038806969
Prijs: €34.99
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.