Thaise curry met aubergine
Karlijn Swaen

Thaise curry met aubergine

woensdag 23 juli 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Thais
Wij houden van veel verschillende keukens en delen dan ook graag allerlei gerechten met jullie. Daarbij maken we gebruik van de mooiste kookboeken, elk gericht op een specifieke wereldkeuken. Zo geven we jullie een goed beeld van wat die keuken te bieden heeft én delen we de lekkerste recepten. Vandaag staat de Thaise keuken in de spotlights. Uit het boek Thai van Tove Nilsson hebben we een heerlijk recept gekozen: een smaakvolle auberginecurry!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Tip


Kan je geen erwtenaubergines of gemengde kleine aubergines vinden in de toko? Gebruik dan gewone aubergines van de supermarkt.

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de gember, knoflook en rode en groene pepers.

Stap 2

Voeg de suiker, limoenblaadjes, het citroengras en de erwtaubergines toe. Laat 1 minuut fruiten en voeg de vegetarische oestersaus, tamarinde, kokosroom en 200 ml water toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot een saus.

Stap 3

Halveer de gemengde aubergines en bak ze samen met de sjalotten in olie tot ze wat zachter worden en smaak krijgen.

Stap 4

Voeg ze toe aan de saus en meng het basilicum erdoor. Serveer met jasmijnrijst.

Thai - Tove Nilsson

'Aubergines kopen in Aziatische winkels is een beetje als rondneuzen in een snoepwinkel. Er zijn bizar veel varianten die zich onderscheiden in kleur, consistentie en smaak. Sommige doen denken aan de klassieke paarse Italiaanse aubergine, terwijl andere bitter en hard zijn. Ik liet alle regels varen en mengde ze allemaal in een curry, en dat viel goed in de smaak!' - Tove Nilsson

€ 49,90

bol.com

thai

Heb jij dit recept gemaakt?

 Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hoi, oestersaus is toch helemaal niet vegetarisch? Er zit oester in...

11:44 19 januari 2024

Hi Tineke, Klopt, ik heb de tekst even aangepast in het recept voor meer duidelijkheid. Geniet van de curry! Liefs, Bibian

11:44 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.