Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Tip
Kan je geen erwtenaubergines of gemengde kleine aubergines vinden in de toko? Gebruik dan gewone aubergines van de supermarkt.
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de gember, knoflook en rode en groene pepers.
Stap 2
Voeg de suiker, limoenblaadjes, het citroengras en de erwtaubergines toe. Laat 1 minuut fruiten en voeg de vegetarische oestersaus, tamarinde, kokosroom en 200 ml water toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot een saus.
Stap 3
Halveer de gemengde aubergines en bak ze samen met de sjalotten in olie tot ze wat zachter worden en smaak krijgen.
Stap 4
Voeg ze toe aan de saus en meng het basilicum erdoor. Serveer met jasmijnrijst.
Thai - Tove Nilsson
'Aubergines kopen in Aziatische winkels is een beetje als rondneuzen in een snoepwinkel. Er zijn bizar veel varianten die zich onderscheiden in kleur, consistentie en smaak. Sommige doen denken aan de klassieke paarse Italiaanse aubergine, terwijl andere bitter en hard zijn. Ik liet alle regels varen en mengde ze allemaal in een curry, en dat viel goed in de smaak!' - Tove Nilsson
Heb jij dit recept gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hoi, oestersaus is toch helemaal niet vegetarisch? Er zit oester in...
11:44 19 januari 2024Hi Tineke, Klopt, ik heb de tekst even aangepast in het recept voor meer duidelijkheid. Geniet van de curry! Liefs, Bibian
11:44 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.