Pasta met bloemkool en pijnboompitten
Karlijn Swaen

Pasta met bloemkool en pijnboompitten

dinsdag 29 juli 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Italiaans
Italiaanse keuken-lovers opgelet! Er is een fantastisch, vegetarisch kookboek uitgebracht, namelijk ‘De vegetarische zilveren lepel’. In dit kookboek worden eeuwenoude recepten uit de Italiaanse keuken uitgelegd en sommige zelfs in een modern jasje gestoken. Bij het doorbladeren van dit boek, konden wij bijna niet kiezen welk recept wij met jullie wilden delen. Maar you can never go wrong with good old pasta! Geniet ervan.

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
25 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de krenten in een kommetje, voeg zo veel warm water toe dat ze onderstaan en week ze 10 minuten. Laat ze uitlekken.

Stap 2

Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 5-6 minuten. Doe ze met een schuimspaan in een vergiet om uit te lekken; gooi het kookwater niet weg.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op niet te hoog vuur. Fruit de ui in een paar minuten zacht. Los de saffraan in en kleine soeplepel water in een kommetje op en giet het bij de ui. Dek de pan af en laat de inhoud op laag vuur 10 minuten pruttelen. Voeg de bloemkool, krenten en pijnboompitten toe en doe er naar smaak wat zout bij.

Stap 4

Breng de bloemkool weer in zijn kookwater aan de kook, voeg de maccheroni toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente gaar. Laat de pasta uitlekken en doe ze in de koekenpan. Roer er de pecorino en basilicum door en dien het gerecht op.

Side note:


Passolinakrenten komen van een heel klein, blauw druifje uit o.a. Sicilië en Lipari. Ze smaken een beetje zuur. Als je geen Zuid-Italiaanse krenten kunt vinden, zijn gewone krenten uit Griekenland ook goed. Week ze op bovengenoemde manier.

De vegetarische zilveren lepel

€ 49,99

Bol

de vegetarische zilveren lepel

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Goedemorgen, begrijp ik goed dat de bloemkool na 6 minuten kooktijd in de koekenpan gaat en dan nog eens de gelijke kooktijd van de pasta doorloopt? Is datvoir de bloemkool niet veel te lang?

11:37 19 januari 2024

Volgens mij echt een vergissing om bloemkool 2x te koken. Je hebt het nl al bij de rest in de koekenpan gedaan. De pasta kook je in het bewaarde kookwater.

22:33 01 augustus 2025

Hi John, Dankjewel voor je vraag! Dit is een recept uit het kookboek 'De vegetarische zilveren lepel' dus wij hebben dit recept niet zelf geschreven. Ik denk dat het de bedoeling is dat de bloemkool zacht gegeten wordt en het daarom nogmaals wordt meegekookt. Mocht je dit zelf niet als voorkeur hebben kun je er natuurlijk voor kiezen om de bloemkool niet los te koken, maar direct met de pasta mee te koken. Liefs en eet smakelijk, Karlijn

11:37 19 januari 2024

Klinkt lekker, dank je voor het recept.

11:37 19 januari 2024

Eet smakelijk! Liefs, Jitske

11:37 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.