Recepten
Met kookboek De Wereldse Bakplaat bak je de wereld rond in 75 bakplaten. Door middel van 75 recepten geeft Rukmini haar lezers de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe smaken en nieuwe keukens. Vandaag delen wij een recept uit de Aziatische keuken, namelijk een heerlijke dal. Lees hier hoe je dit gerecht maakt!
Ingrediënten
Voor 2 personen
140 g rode linzen, afgespoeld
1 kleine tl kurkuma
1 blikje van 400 ml kokosmelk
90 g verse kokos, in blokjes van 1 cm
200 ml kokend water
1 teen knoflook, ongepeld
1 ui, in dunne ringen
1 tl komijnpoeder
1 el olie
3-4 grote handenvol spinazie
geraspte schil en sap van 2 biologische limoenen
zeezoutvlokken, naar smaak
rijst, naanbrood of chapati’s
partjes limoen
Bereidingswijze
Tip! Verse kokos kun je in kleine verpakking in de koeling van de supermarkt vinden, naast de stukjes verse ananas en meloen. Veel handiger dan een hele kokosnoot te moeten ontleden voor zo’n klein beetje verse kokos.
Heb jij het boek De Wereldse Bakplaat al? Of heb je dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!
De Wereldse Bakplaat
Rukmini Iyer
Uitgever: Becht
EAN: 9789023016557
Prijs: €19,99
Ingrediënten
Voor 2 personen
140 g rode linzen, afgespoeld
1 kleine tl kurkuma
1 blikje van 400 ml kokosmelk
90 g verse kokos, in blokjes van 1 cm
200 ml kokend water
1 teen knoflook, ongepeld
1 ui, in dunne ringen
1 tl komijnpoeder
1 el olie
3-4 grote handenvol spinazie
geraspte schil en sap van 2 biologische limoenen
zeezoutvlokken, naar smaak
rijst, naanbrood of chapati’s
partjes limoen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Doe de linzen, kurkuma, kokosmelk, blokjes kokos, het kokende water en de knoflook in een kleine braadslede of braadpan met deksel. Vermeng op je snijplank de ui met de komijn en olie en strooi over de linzen. Dek strak af met aluminiumfolie of een deksel en zet 45 minuten in de oven.
- Roer zodra de dal gaar is de spinazie door de linzen tot de blaadjes geslonken zijn. Voeg eventueel wat kokend water toe om de dal vloeibaarder te maken. Roer het limoensap en de geraspte limoenschil erdoor, voeg als je wilt wat zout toe en dien op met rijst, naanbrood of chapati’s en extra partjes limoen om erboven uit te knijpen.
Tip! Verse kokos kun je in kleine verpakking in de koeling van de supermarkt vinden, naast de stukjes verse ananas en meloen. Veel handiger dan een hele kokosnoot te moeten ontleden voor zo’n klein beetje verse kokos.
Heb jij het boek De Wereldse Bakplaat al? Of heb je dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!
De Wereldse Bakplaat
Rukmini Iyer
Uitgever: Becht
EAN: 9789023016557
Prijs: €19,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Let op: het recept is voor gedroogde linzen. Die nemen vocht op. Met linzen uit blik wordt dit dunne soep.
11:40 19 januari 2024Hi Sanny, Klopt! Thanks voor je scherpheid! Liefs, Tessa
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.