De Wereldse Bakplaat: dal met spinazie, verse kokos en limoen
Lauren Kreijger

De Wereldse Bakplaat: dal met spinazie, verse kokos en limoen

woensdag 18 november 2020
Met kookboek De Wereldse Bakplaat bak je de wereld rond in 75 bakplaten. Door middel van 75 recepten geeft Rukmini haar lezers de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe smaken en nieuwe keukens. Vandaag delen wij een recept uit de Aziatische keuken, namelijk een heerlijke dal. Lees hier hoe je dit gerecht maakt!

Ingrediënten
Voor 2 personen
140 g rode linzen, afgespoeld
1 kleine tl kurkuma
1 blikje van 400 ml kokosmelk
90 g verse kokos, in blokjes van 1 cm
200 ml kokend water
1 teen knoflook, ongepeld
1 ui, in dunne ringen
1 tl komijnpoeder
1 el olie
3-4 grote handenvol spinazie
geraspte schil en sap van 2 biologische limoenen
zeezoutvlokken, naar smaak
rijst, naanbrood of chapati’s
partjes limoen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Doe de linzen, kurkuma, kokosmelk, blokjes kokos, het kokende water en de knoflook in een kleine braadslede of braadpan met deksel. Vermeng op je snijplank de ui met de komijn en olie en strooi over de linzen. Dek strak af met aluminiumfolie of een deksel en zet 45 minuten in de oven.

  3. Roer zodra de dal gaar is de spinazie door de linzen tot de blaadjes geslonken zijn. Voeg eventueel wat kokend water toe om de dal vloeibaarder te maken. Roer het limoensap en de geraspte limoenschil erdoor, voeg als je wilt wat zout toe en dien op met rijst, naanbrood of chapati’s en extra partjes limoen om erboven uit te knijpen.


Tip! Verse kokos kun je in kleine verpakking in de koeling van de supermarkt vinden, naast de stukjes verse ananas en meloen. Veel handiger dan een hele kokosnoot te moeten ontleden voor zo’n klein beetje verse kokos.

Heb jij het boek De Wereldse Bakplaat al? Of heb je dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

De Wereldse Bakplaat
Rukmini Iyer
Uitgever: Becht
EAN: 9789023016557
Prijs: €19,99

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Let op: het recept is voor gedroogde linzen. Die nemen vocht op. Met linzen uit blik wordt dit dunne soep.

11:40 19 januari 2024

Hi Sanny, Klopt! Thanks voor je scherpheid! Liefs, Tessa

11:40 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.