DIY TREND: bao burger met gemarineerde plantaardige kipstukjes
Lieske van der Waals

DIY TREND: bao burger met gemarineerde plantaardige kipstukjes

vrijdag 11 januari 2019
Je kent misschien de bao wel, je weet wel dat zachte, gestoomde broodje met plakkerige vulling. En de burger ken je natuurlijk ook ;) Wat dacht je van een combinatie: de bao burger! Vanochtend deelden wij hier al de mooiste Instagram foto's van: de bao burger. Wij doken de keuken in en creëerden een bao burger met gemarineerde plantaardige kipstukjes. Het recept vind je hier!

Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de bao
250 g meel
1 tl zout
2 tl bakpoeder
200 ml melk

Voor de vulling
300 g vegetarische kipstukjes, in reepjes
2 cm gember, geraspt
2 el sojasaus
2 el hete saus
2 el zonnebloemolie
2 el sesamolie
1 el honing
15 g koriander, gesneden
2 el zwarte sesamzaadjes 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Meng in een kom de vegetarische kipstukjes samen met de gember, hete saus, zonnebloemolie, sojasaus, sesamolie en honing. Zet apart en laat minimaal 30 minuten marineren. Plaats het mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik. Rooster de vegetarische kipstukjes 25 minuten in de oven. Tos de stukjes halverwege de baktijd door elkaar.

  3. Meng ondertussen voor de bao’s in een kom de meel, zout, bakpoeder en melk. Roer de ingrediënten tot een samenhangend geheel met behulp van een houten lepel. Bestuif het aanrecht met bloem, haal het deeg uit de kom en kneed het deeg 5 minuten tot een stevige bal. Verdeel het deeg in 12 stukken en rol tot ovalen balletjes. Bestrijk de deeg-ovaaltjes met sesamolie en vouw dubbel.

  4. Breng ondertussen een pan aan de kook met een laagje water en plaats de stoommand hierboven. Knip een stuk bakpapier in 12 vierkantjes en leg hierop de dubbelgevouwen deeg ovaaltjes. Plaats een paar ovaaltjes in het mandje, plaats de deksel erop en stoom in 10 minuten gaar. Herhaal tot alle bao’s gestoomd zijn.

  5. Haal de vegetarische kipstukjes uit de oven en bestrooi deze met sesamzaadjes. Beleg de bao met de vegetarische kipstukjes en koriander en serveer direct.


Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!



 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Ik zie de sojasaus, sesamolie en honing niet terug in bereidingswijze. Neem aan dat deze samen met de marinade van gember, hetesaus & zonnebloemolie bij de vegakip gemengd moeten worden? En wat bedoel je precies met 'hete saus'??

11:55 19 januari 2024

Hoi Bregje, je hebt helemaal gelijk! Ik heb het ook even aangepast in het recept. Dankjewel voor je oplettendheid!

11:55 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.