Breakfast jars zijn glazen potten gevuld met de meest kleurrijke ontbijtjes die ook nog eens heel makkelijk mee te nemen zijn. Ideaal to-go dus op een drukke dag! Vanochtend hebben we ter inspiratie de mooiste Instagram foto's hiervan laten zien. Je kunt zelf de potten vullen met je favoriete fruit, granola, yoghurt, chia-pudding, smoothie of havermout. Wij delen ons favoriete recept met vers rood fruit, yoghurt, chia-pudding en granola.
Wat heb je nodig?
Voor 1 breakfast jar:
300ml plantaardige melk
7 eetlepels chia zaadjes
1 theelepel vanille extract
130g plantaardige yoghurt
4 eetlepels granola
Vers fruit naar keuze
Hoe maak je het?
Smakelijk!
Wat heb je nodig?
Voor 1 breakfast jar:
300ml plantaardige melk
7 eetlepels chia zaadjes
1 theelepel vanille extract
130g plantaardige yoghurt
4 eetlepels granola
Vers fruit naar keuze
Hoe maak je het?
- Meng de chia zaadjes met de plantaardige melk in een schaaltje. Plaats dit ongeveer 3 uur in de koelkast totdat er een stevige pudding vormt. Tip! Doe dit de avond ervoor, dan weet je zeker dat je chia-pudding stevig is in de ochtend.
- Snijd je verse fruit wanneer nodig, en zet apart.
- Tijd om je breakfast jar samen te stellen, dit doe je door lagen te maken van je toppings: chia pudding, yoghurt, granola en vers fruit. Begin met een laag chia pudding, gevolgd door een laag yoghurt en vers fruit. Herhaal tot de jar vol is en eindig met granola en vers fruit.
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.