DIY TREND: Schaafijs
Lieske van der Waals

DIY TREND: Schaafijs

maandag 15 oktober 2018
Schaafijs, mijn go-to dorstlesser die ook prima in deze nazomer kan! Naast dat het lekker is, ziet schaafijs er ook nog eens heel mooi uit. Daarom kun je het prima buiten de zomer om als dessert serveren. Vanochtend deelden wij al de mooiste Instagram foto's hiervan en nu kun je zelf aan de slag. Dit recept is in mijn favoriete smaak: watermeloen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
600 g watermeloen
150 ml water
2 limoenen, het sap

Hoe maak je watermeloenschaafijs?
1. Verwijder de schil van de watermeloen en verwijder eventuele zaadjes. Snijd de watermeloen in blokjes.

2. Breng het water aan de kook in een pan en voeg de watermeloen toe. Laat het geheel 3 minuten pruttelen op laag vuur. Laat het afkoelen en verplaats naar een keukenmachine of blender. Blend het mengsel en haal het daarna door een zeef, terwijl je het vocht opvangt.

3. Voeg het limoensap toe en giet het mengsel naar een kom of bak en zet deze minimaal 5 uur in de vriezer. Na 4 uur in de vriezer roer je het mengsel goed door met een vork, totdat het ijs vergruist.

4. Serveer schaafijs in een glas, zodat het er extra mooi uitziet.

Smakelijk!

Tip
Je kunt schaafijs maken in alle smaken die je maar kunt verzinnen. Zo kun je de watermeloen ook vervangen door het sap van limoenen, mango of appel (gebruik dan wel alleen het sap).

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.