Eet, reset, heal: salade van boerenkool & zoete aardappel met miso
Daniëlle van Kampen

Eet, reset, heal: salade van boerenkool & zoete aardappel met miso

woensdag 01 mei 2019
Gezond en lekker sluiten elkaar niet uit. Dat bewijst Gwyneth Paltrow weer met haar nieuwe kookboek Eet, reset, heal. De actrice schreef eerder de kookboeken It's All EasyIt's All Good en My Father's Daughter. In haar gloednieuwe kookboek voldoen al haar recepten aan de basisprincipes van clean eating. Meer dan 100 recepten met heerlijk eten om herstellen, resetten en terug in balans te komen. Vandaag delen wij het heerlijke vegan recept voor salade met boerenkool, zoete aardappel & miso, yum!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 el kikkererwtenmisopasta
2 el olijfolie
1 zoete aardappel, in blokjes van 2 cm
⅛ middelgrote rode ui, in dunne ringen
¼ tl koosjer zout of zeezoutvlokken
¼ tl geraspte schil van een biologische limoen
40 g babyboerenkool
paar takjes koriander, blaadjes losgehaald
40 g pompoenpitten, geroosterd
Miso-gemberdressing
1 tl sesamzaad

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Klop in een kom de kikkererwtenmisopasta en olijfolie. Voeg de zoete aardappel toe en schep om tot de blokjes goed zijn bedekt. Spreid ze uit op de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
3. Meng intussen in een kommetje de uienringen met het zout en de geraspte limoenschil en laat het circa 10 minuten staan.
4. Doe de zoete aardappel als hij nog warm is (maar niet heet) in een slakom en hussel met de babyboerenkool, koriander, pompoenpitten, rode ui en miso-gemberdressing. Strooi er tot slot het sesamzaad over.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Eet, reset, heal
Gwyneth Paltrow
ISBN: 9789021572376
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: 27,50



 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hoi! Ik vroeg mij af waar jullie de kikkererwten miso pasta hebben gekocht ? Groetjes, Nat

11:52 19 januari 2024

Hi Natalie, Je zou eventueel een poging kunnen wagen in de dichtsbijzijnde toko bij jouw in de buurt of een bio supermarkt. Optioneel is om 'normale' miso te gebruiken omdat dit ingrediënt waarschijnlijk niet veel in de Nederlandse supermarkten te koop is. Succes!

11:52 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.