Wij hebben een ideaal recept voor iedereen die graag wat meer groente wil eten! Donna Hay verrast ons in haar nieuwe kookboek Everyday Fresh met een ravioli gemaakt van courgette. De vulling bestaat uit drie soorten kaas en wordt geserveerd in een tomatensaus. Het recept delen we vandaag met jullie. Ben je benieuwd naar onze mening over het kookboek Everyday Fresh? Lees dan hier onze review!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de tomatensaus
olijfolie, om in te vetten
basilicumblaadjes, ter garnering
750 gr cherrytomaten
2 el extra vierge olijfolie
6 takjes tijm
125 ml groentebouillon
2 el rode wijnazijn
1 el ahornsiroop
zeezout en versgemalen peper
Voor de courgette ravioli
360 gr verse ricotta
40 gr geraspte parmezaan, extra ter garnering
150 gr zachte geitenkaas
2 el gehakte bieslook
zeezout en versgemalen peper
6 courgettes, dun gesneden met een mandoline
Bereidingswijze
Heb jij deze courgette ravioli gemaakt? Of een ander recept uit Everyday Fresh van Donna Hay? Laat het ons weten in een reactie, of op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd wat je er van vindt!
Everyday Fresh
Donna Hay
Uitgever: Spectrum
ISBN:9789000375189
Prijs: €32,99
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de tomatensaus
olijfolie, om in te vetten
basilicumblaadjes, ter garnering
750 gr cherrytomaten
2 el extra vierge olijfolie
6 takjes tijm
125 ml groentebouillon
2 el rode wijnazijn
1 el ahornsiroop
zeezout en versgemalen peper
Voor de courgette ravioli
360 gr verse ricotta
40 gr geraspte parmezaan, extra ter garnering
150 gr zachte geitenkaas
2 el gehakte bieslook
zeezout en versgemalen peper
6 courgettes, dun gesneden met een mandoline
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd voor de tomatensaus elke tomaat een klein stukje in. Pers het sap eruit en verwijder de zaden, dit mag je weggooien. Leg de tomaten in een grote ovenschaal samen met de olijfolie, tijm, bouillon, azijn, ahornsiroop, zout en peper en bak dit 20 minuten in de oven (of tot het zacht is).
- Om de courgette ravioli te maken doe ricotta, parmezaanse kaas, geitenkaas, bieslook, zout en peper in een kom en mix deze tot een geheel. Pak een bord en leg hier 4 plakken courgette neer die elkaar overlappen in het midden (dit ziet er dan uit als een ster). Doe een eetlepel met het kaasmengsel in het midden van de courgettes. Vouw hier dan de stukjes courgette overheen zodat ze de vulling bedekken. Draai de ravioli om. De uiteinden zitten dan aan de onderkant. Ga op deze manier door met de rest van de courgette slierten en de vulling.
- Leg de courgette ravioli in de warme tomatensaus. Bestrijk met olijfolie en bak dit nog 20 minuten totdat de randen van de courgette lichtbruin kleuren.
- Serveer de ravioli met wat extra parmezaanse kaas en basilicum.
Heb jij deze courgette ravioli gemaakt? Of een ander recept uit Everyday Fresh van Donna Hay? Laat het ons weten in een reactie, of op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd wat je er van vindt!
Everyday Fresh
Donna Hay
Uitgever: Spectrum
ISBN:9789000375189
Prijs: €32,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Een heerlijke ovenschotel. Niet ingewikkeld in de voorbereiding, en bijzonder smaakvol en voedend. Bedankt voor het mooie recept. Ik heb er ook een foto van gemaakt maar die kan ik in deze reactie niet toevoegen.
11:41 19 januari 2024Hi Ellen, Wat leuk om te lezen! Fijn dat je zo van dit recept geniet. Hopelijk zul je het nog vaak bereiden :). Liefs, Karlijn
11:41 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.