Flammkuchen met maïs en courgette
Karlijn Swaen

Flammkuchen met maïs en courgette

vrijdag 26 januari 2024
Naar recept

Op zoek naar een overheerlijk gerecht dat je binnen een mum van tijd op tafel kunt zetten? Dan is flammkuchen met mais en courgette de perfecte keuze voor jou! Dit knapperige en smaakvolle gerecht is afkomstig uit de maaltijdbox van Ekomenu. De combinatie van de zoete mais en de hartige courgette is een waar feest voor de smaakpapillen en zal je gegarandeerd doen watertanden. Bovendien is flammkuchen super makkelijk te maken en kun je het aanpassen aan je eigen smaakvoorkeuren. Laten we aan de slag gaan en genieten van een heerlijke flammkuchen met maïs en courgette!

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
15 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal uit de oven en leg even opzij.

Stap 2

Bestrijk het flammkuchendeeg losjes met de tomatentapenade en beleg met de courgette, ui, champignons en maïs. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de flammkuchen nog 8-10 minuten boven in de hete oven. 

Stap 3

Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de bosui. Tip: Je kunt de bosui ook meebakken in de oven.  

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Ben jij op zoek naar nog meer favoriete courgette recepten? Neem dan hier een kijkje!

Wij hebben onlangs ook de maaltijdbox Green Chef mogen testen. Lees hier wat wij ervan vonden en vind een kortingscode om het zelf eens te proberen!

Benieuwd naar welke maaltijdbox wij het allerfijnst vinden? Lees dat in dit artikel!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

3 Reacties

Goede middag , waar koop je flammkuchen deeg ?

14:26 03 februari 2024

Hoi Arian, deze kun je bij de meeste supermarkten vinden in het schap/koeling bij het blader- en pizzadeeg. Groetjes, Saar

13:32 05 februari 2024

Sinds een paar maanden gebruik ik regelmatig Peas Maker stukjes. Ook de niet-vegetariërs eten hiervan zonder morren mee. Echt een aanrader! https://www.peasmaker.nl/

11:33 19 januari 2024

Hi Niki, Dit ziet er inderdaad heel lekker uit en fijn dat dit ook een makkelijke optie is voor iedereen! Liefs,' Tessa

11:33 19 januari 2024

Hey Hallo redactie van Dehippevegetarier.nl! Ik ben echt fan van jullie vegetarische recepten en dit keer was het weer raak met jullie flammkuchen met mais en courgette. Het zag er geweldig uit en het was zo makkelijk te maken, zelfs voor een kookkluns zoals ik! Ik ben zo blij dat ik een nieuw gerecht heb ontdekt dat ik regelmatig kan maken en delen met mijn vrienden en familie. Bedankt voor het delen van deze fantastische recepten en ik kan niet wachten om meer te proberen. Groetjes, Melvin

11:33 19 januari 2024

Hi Melvin, Bedankt voor je reactie, daar worden wij blij van! Heel fijn dat je er zoveel plezier van hebt! Heel veel kookplezier met al onze recepten! Liefs, Tessa

11:33 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.