Food Saving Soup
Isabel Boerdam

Food Saving Soup

maandag 12 oktober 2015
Onlangs werd ik uitgedaagd in de FoodSaverChallenge georganiseerd door restaurant InStock in samenwerking met IT&M. Een groepje bloggers ontving een lijst met allemaal vaak verspilde ingrediënten. We moesten elkaar uitdagen om een leuk gerecht te verzinnen met 5 van deze ingrediënten om daarmee te laten zien hoe zonde en onnodig het is om voedsel te verspillen. Zo verrastte ik Kelly van GoodFoodLove en werd ik uitgedaagd door Chantal van FeelGoodByFood. Wat maakte ik met broccoli, avocado, appel, munt, peterselie en maximaal twee extra ingrediënten naar keuze? Een bijzondere avocadosoep met broccoli, appel, geitenkaas, kruiden en amandeltjes, oftewel mijn FoodSavingSoup!

Wat heb je nodig voor deze FoodSavingSoup?
Voor de soep
750 ml groentebouillon
1 kleine broccoli
2 rijpe avocado’s
2 grote appels
100 gram geitenkaas
handje verse munt
handje peterselie

Voor de garnering
handje grofgehakte amandelen

Hoe maak je deze FoodSavingSoup?
Maak de groentebouillon en breng deze aan de kook. Ontdoe ondertussen de appel en avocado van hun schil en het hart. Snij dan de broccoli in roosjes, de appels in parten en de avocado’s doormidden. Voeg de broccoli en de appel toe aan de bouillon en laat gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de soep van het vuur, voeg de kruiden toe en laat even afkoelen. Doe het geheel dan in een keukenmachine samen met de avocado en de geitenkaas en blend tot een egale massa. Proef en pas de romige smaak aan met zout, peper, chilivlokken, citroensap of extra geitenkaas. Rooster in een koekenpan de grofgehakte amandelen tot ze goudbruin zijn en garneer de soep hiermee. Eet hem lauwwarm of gekoeld.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.