Jackfruit
In 2016 is er een heuse feestdag in het leven geroepen om te vieren wat voor geweldige en veelzijdige vrucht dit is: Jackfruit Day! In Sri Lanka, en andere Aziatische landen, wordt jackfruit gezien als wonder gewas. Jackfruitbomen leveren namelijk zo’n 200-500 vruchten per jaar, dat is ontzettend veel! De jackfruitbomen zijn daarnaast als natuurlijke voedingsbron beschermd, zo hoeven ze in Sri Lanka dus niet bang te zijn voor ontbossing.
De bomen kunnen tot wel 30 meter hoog worden en de vrucht zelf is ook enorm! Een jackfruit kan wel tot 50 kilogram wegen en is daarmee de grootste vrucht ter wereld. Wauw! Wat een bijzondere vrucht is het toch!
Wist jij dit al over jackfruit? Rootzz of Nature wel! Zij weten allang hoe geweldig deze vrucht is en gebruiken het daarom voor hun vleesvervangers. Hun visie? Deze geweldige vrucht naar jouw bord brengen. Hun producten zijn wel enkel beschikbaar bij de Sligro, dus ben je daar in de buurt? Haal dan zeker eens een van hun producten!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de taco's
Voor de mango-avocadosalsa
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C en verdeel de tacoschelpen over een ovenschaal. Verwarm deze 5 minuten in de oven.
Stap 2
Meng de Rootzz of Nature Jackfruit reepjes met de chipotlesaus, olijfolie, paprikapoeder, gemalen komijnzaad en knoflookpoeder in een kom. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verhit een koekenpan met olie op hoge temperatuur en bak de gekruide jackfruit reepjes 2-3 minuten totdat deze goudbruin kleuren.
Stap 4
Meng de ingrediënten voor de mango-avocadosalsa in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Meng het sap en rasp van 1 limoen met de haver fraîche in een kom. Snijd de andere limoen in partjes.
Stap 6
Schep de gekruide jackfruit reepjes in de tacoschelpen, gevolgd door de mango-avocadosalsa en wat van de haver fraîche. Serveer met een limoenpartje.
Tip
Gebruik je jonge jackfruit uit blik in plaats van reepjes? Laat de jackfruit goed uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit met een schone theedoek of keukenpapier. Trek de stukken met je handen of een vork uit elkaar tot ze een vezelige structuur krijgen, zodat ze de kruiden en saus goed opnemen.
Vervolgens kun je ze op dezelfde manier kruiden en bakken als in het recept!
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook en op Instagram.
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.