Zin in een vitamineboost in de vorm van een salade? Deze witlofsalade met bleekselderij, kiwi en sinaasappel is heerlijk fris. De toevoeging van spelt zorgt dat het ook nog lekker vullend is! Lees hier het recept. Ingrediënten voor 4 personen 4 stronken witlof, in dunne reepjes 3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes 3 kiwi’s, in blokjes 2 sinaasappels, in blokjes 2 bosuien, in ringen 200 g spelt 50 g walnoten, grof gehakt 30 g rozijnen zout en peper voor de sinaasappeldressing 1 sinaasappel, het sap 4 el extra vierge olijfolie 1 tl agave siroop 1 tl mosterd Bereidingswijze 1. Kook de spelt volgens de instructies op de verpakking. 2. Laat de rozijnen even weken in een bakje heet water. 3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. 4. Doe de spelt, witlof, geweekte rozijnen en de bosui in een kom, voeg de dressing toe en hussel het geheel door elkaar. Voeg dan de sinaasappels en kiwi’s toe. 5. Verdeel de salade over de borden en garneer het met de walnoten. Serveer direct.
Heb jij deze frisse salade vol vitaminen gemaakt?
Verras ons met een foto op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op Facebook!
Ben jij op zoek naar meer oer-Hollandse recepten? Neem dan eens een kijkje in dit artikel over 15 Hollandse recepten met een verrassende twist!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.