Ingrediënten
Voor
personen
Voor de spiesjes
Voor de ananas-teriyakisaus
Extra benodigdheden
Serveer bij:
Bereidingswijze
Stap 1
Giet de tofu af en plaats tussen twee keukenpapiertjes.
Stap 2
Plaats een pan bovenop de tofu om te helpen de tofu plat te drukken, zodat het vocht eruit loopt. Als het extra stevig is, sla dan deze stap over. Laat dit staan terwijl je de saus maakt. Als je spiesjes van bamboe gebruikt, week die dan ook in water zodat je voorkomt dat de uiteindes verbranden.
Stap 3
Voor de saus: voeg de sojasaus, ananassap, knoflook, gember en maple syrup (optioneel) samen in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat het daarna op lager vuur 1 minuut koken.
Stap 4
Mix de maizena of tapioca poeder met water tot het een glad geheel is.
Stap 5
Voeg het maizena- of tapiocamengsel toe aan de saus en laat nog een minuut koken, tot de saus indikt. Haal van het vuur, zet een deksel op de pan en zet opzij. Als je je saus zoeter wil, voeg dan een extra el maple syrup of suiker toe.
Stap 6
Bereid de tofu en groenten voor. Doe dit door de tofu te snijden in blokjes van 2 centimeter. Plaats ze in een ondiepe schaal en voeg de helft van de saus toe. Meng voorzichtig door elkaar zodat de tofu bedekt is met de saus. Laat voor minstens 30 minuten marineren. Snijd de groenten in evengrote stukjes.
Stap 7
Rijg de groenten en tofu aan een spies. Verdeel evenredig in de volgorde die jij wilt.
Stap 8
Verhit de gril met middelhoog vuur en verwarm de olie. Als de grill warm is, bak de spiesjes. Draai ze af en toe om, totdat de tofu licht is verkoold en de groenten mals zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
Stap 9
Smeer een beetje saus met een kwastje op de spiesjes tijdens het bakken. Voeg er wel voor dat je wat overlaat voor later.
Stap 10
Serveer de spiesjes warm met een graan naar keuze. Probeer eens om de spiesjes te serveren met bloemkoolrijst en koriander, of met gember-bloemkoolrijst. Genieten maar!
Heb jij dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Meer tofu-inspiratie nodig? Neem een kijkje op onze 'How to Tofu'-pagina!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.