Als wij denken aan herfst, denken wij al gauw aan witlof. Onze moeders (en zelfs onze oma's) maakten dit vroeger uit de oven met kaas en ham, maar tegenwoordig zijn we veel verder met het bereiden van groenten. Neem bijvoorbeeld dit recept uit het kookboek 'Lots of vega': gekarameliseerde witlof. Een heerlijk bijgerecht voor deze herfst of winter! Je zou het zelfs kunnen serveren tijdens het kerstdiner. Duik jij mee de keuken in?
voor vier personen
4 stronkjes witlof
4 el balsamicoazijn
2 el agavesiroop
TIPS! Je kunt de agavesiroop vervangen door ahornsiroop, honing of suiker. Voeg rode ui of extra kruiden toe, zoals verse salie, tijm of rozemarijn. Bak of rooster deze mee met de groenten.
Ga jij dit bijgerecht voorschotelen tijdens kerst? Of heb jij een ander favoriet recept uit het kookboek 'Lots of vega'? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lots of vega
Bol.com | Libris
Lotte Vermeer
€28,-
Ingrediënten
voor vier personen
4 stronkjes witlof
4 el balsamicoazijn
2 el agavesiroop
Hoe maak je gekarameliseerde witlof?
- Snijd de onderkanten van de witlof en snijdt ze vervolgens in de lengte doormidden en de helften in drie parten.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak de witlof tot deze bruin begint te kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
- Besprenkel op het laatst met de balsamicoazijn en agavesiroop en bak nog een minuutje. Serveer de gekarameliseerde witlof als bijgerecht of als centerpiece. Eet smakelijk!
TIPS! Je kunt de agavesiroop vervangen door ahornsiroop, honing of suiker. Voeg rode ui of extra kruiden toe, zoals verse salie, tijm of rozemarijn. Bak of rooster deze mee met de groenten.
Ga jij dit bijgerecht voorschotelen tijdens kerst? Of heb jij een ander favoriet recept uit het kookboek 'Lots of vega'? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lots of vega
Bol.com | Libris
Lotte Vermeer
€28,-
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Centerpiece....... Hou toch op aub!
11:32 19 januari 2024Hi Erwin, Het kan natuurlijk ook als bijgerecht, aan jou de keuze. Geniet ervan! Liefs, Bibian
11:32 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.