Ontdek vandaag hoe je jouw eigen gekleurde pasta kunt maken op een leuke en creatieve manier! We delen graag een recept uit het kookboek 'Vegan pasta', waarin Brianna Claxton stap voor stap uitlegt hoe je dit maakt. Het is een super leuke manier om je gerechten visueel aantrekkelijker te maken. Er zijn verschillende ingrediënten die je hiervoor kunt gebruiken. Zelfs degenen die normaal gesproken geen fan zijn van bietjes, kunnen een bord vol paarsgekleurde pasta niet weerstaan! Wie wil dat nou niet proberen? Aarzel niet langer en ontdek snel het recept hieronder!
voor 450 g deeg
360 g fijn griesmeel van harde tarwe
120 ml warm water, plus 2¼ el extra
zout
patentbloem of bloem type '00', om te bestuiven
kies een van de volgende opties
40 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
1 el actieve houtskool
1 el bietenpoeder
1 el kurkumapoeder
1. Voeg het griesmeel toe aan een grote mengkom en maak in het midden een kuiltje.
2. Voeg 120 ml warm water, zout en één van de kleurenopties toe aan het kuiltje en meng alles door met een vork, tot er een ruw deeg ontstaat. Wanneer je hebt gekozen voor de uitgelekte diepvriesspinazie, puls dan eerst deze groente in een keukenmachine voor een glad mengsel.
3. Leg het deeg op het aanrecht en kneed 3 tot 5 minuten rustig door.
4. Vorm het deeg tot een gladde, compacte bal. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is.
5. Wikkel het gekleurde deeg in plasticfolie en laat minimaal 30 minuten maar liever een uur rusten. Kneed het deeg daarna een paar keer door en rol uit op een licht met bloem bestoven werkvlak. Gebruik hiervoor patentbloem of '00'.
6. Rol het deeg met een deegroller of een pastamachine uit tot een lap van 3 mm dik. Als je geen pastamachine gebruikt, houd dan een breedte aan van ongeveer 15 cm voor de volgende stap.
7. Vouw het deeg in drieën: vouw hiervoor beide zijkanten naar het midden en vouw dubbel.
8. Draai het deeg om en snijd in slierten van de gewenste dikte, of laat het vel heel om er andere pastavormen van te maken.
9. Bestrooi het deeg vervolgens met patentbloem of '00', leg op een bakplaat en laat 15 tot 20 drogen.
10. Kook de gekleurde pasta 4 tot 5 minuten in een grote pan komend gezouten water.
Probeer ook eens dit recept voor gekleurde gnocchi!
Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Vegan Pasta‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Vegan Pasta
Bol.com | Libris
Brianna Claxton
Good Cook
ISBN: 978 946 143 2902
€23,50
Ingrediënten
voor 450 g deeg
360 g fijn griesmeel van harde tarwe
120 ml warm water, plus 2¼ el extra
zout
patentbloem of bloem type '00', om te bestuiven
kies een van de volgende opties
40 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
1 el actieve houtskool
1 el bietenpoeder
1 el kurkumapoeder
Bereidingswijze
1. Voeg het griesmeel toe aan een grote mengkom en maak in het midden een kuiltje.
2. Voeg 120 ml warm water, zout en één van de kleurenopties toe aan het kuiltje en meng alles door met een vork, tot er een ruw deeg ontstaat. Wanneer je hebt gekozen voor de uitgelekte diepvriesspinazie, puls dan eerst deze groente in een keukenmachine voor een glad mengsel.
3. Leg het deeg op het aanrecht en kneed 3 tot 5 minuten rustig door.
4. Vorm het deeg tot een gladde, compacte bal. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is.
5. Wikkel het gekleurde deeg in plasticfolie en laat minimaal 30 minuten maar liever een uur rusten. Kneed het deeg daarna een paar keer door en rol uit op een licht met bloem bestoven werkvlak. Gebruik hiervoor patentbloem of '00'.
6. Rol het deeg met een deegroller of een pastamachine uit tot een lap van 3 mm dik. Als je geen pastamachine gebruikt, houd dan een breedte aan van ongeveer 15 cm voor de volgende stap.
7. Vouw het deeg in drieën: vouw hiervoor beide zijkanten naar het midden en vouw dubbel.
8. Draai het deeg om en snijd in slierten van de gewenste dikte, of laat het vel heel om er andere pastavormen van te maken.
9. Bestrooi het deeg vervolgens met patentbloem of '00', leg op een bakplaat en laat 15 tot 20 drogen.
10. Kook de gekleurde pasta 4 tot 5 minuten in een grote pan komend gezouten water.
Probeer ook eens dit recept voor gekleurde gnocchi!
Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Vegan Pasta‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Vegan Pasta
Bol.com | Libris
Brianna Claxton
Good Cook
ISBN: 978 946 143 2902
€23,50
Notities
Op zoek naar een keukenmachine om het deeg goed mee te kneden. Kijk in dit artikel dan eens naar onze favoriete modellen!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.