Recepten
Dit recept met gele couscous is perfect als je net even wat anders dan anders wilt serveren. De couscous is gemaakt van mais en rijst en daarmee van nature glutenvrij. Door de groenten te roosteren worden ze zacht en zoet en de hummus en het yoghurtsausje zorgen voor een frisse twist! Geschikt voor de lunch en als avondmaaltijd.
Wat heb je nodig?
4 gekleurde wortels
4 chioggia bietjes
6 radijsjes
Rasp van een halve citroen
1 flinke tl gemalen komijnpoeder
2 el citroensap
1 teen knoflook
4 el hangop
150 g couscous mais-rijst
6 takjes verse koriander
Hummus
Extra vierge olijfolie
Zout en peper
Hoe maak je deze gele couscous met geroosterde groenten, hummus en yoghurtsausje?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de bieten in vieren en halveer de radijsjes. Leg de bietjes, wortels en radijsjes in een bakblik en besprenkel met olijfolie, komijnpoeder, zout en peper. Grill ze in de oven voor ca. 30 min. Meng de hangop met een fijngesneden teentje knoflook en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Maak ondertussen de couscous door de couscous in een diepe bak te doen met een klontje boter en net onder water te zetten. Leg een groot bord boven op de schaal zodat de couscous kan garen. Verdeel de couscous over de borden en versier met de gegrilde groenten, yoghurtsaus, humus, koriander en strooi er wat citroenrasp over.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
4 gekleurde wortels
4 chioggia bietjes
6 radijsjes
Rasp van een halve citroen
1 flinke tl gemalen komijnpoeder
2 el citroensap
1 teen knoflook
4 el hangop
150 g couscous mais-rijst
6 takjes verse koriander
Hummus
Extra vierge olijfolie
Zout en peper
Hoe maak je deze gele couscous met geroosterde groenten, hummus en yoghurtsausje?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de bieten in vieren en halveer de radijsjes. Leg de bietjes, wortels en radijsjes in een bakblik en besprenkel met olijfolie, komijnpoeder, zout en peper. Grill ze in de oven voor ca. 30 min. Meng de hangop met een fijngesneden teentje knoflook en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Maak ondertussen de couscous door de couscous in een diepe bak te doen met een klontje boter en net onder water te zetten. Leg een groot bord boven op de schaal zodat de couscous kan garen. Verdeel de couscous over de borden en versier met de gegrilde groenten, yoghurtsaus, humus, koriander en strooi er wat citroenrasp over.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ziet er heerlijk uit. We gaan hem maken dank voor de tip.
12:13 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.