Gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten
Lauren Kreijger

Gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten

zaterdag 08 oktober 2022
Naar recept

Wat past er nu beter bij het druilerige herfstweer dan comfort food, om onder een dekentje of bij kaarslicht op te eten. Wij doken lekker de keuken in om dit heerlijke verwarmende recept te maken. Maak jij deze gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten met ons mee?

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2

Roer twee eetlepels olie en de garam masala met de kikkererwten in een kom. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met peper en zout. Schuif de bakplaat voor dertig minuten in de oven en schep iedere tien minuten even om. Laat de kikkererwten afkoelen en zet weg tot verder gebruik.

Stap 3

Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 °C. Leg de bloemkool en de rode ui in parten op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer twee eetlepels olijfolie met de knoflook en kerriepoeder door elkaar en verdeel dit over de bloemkoolroosjes en ui. Bestrooi met wat peper. Plaats in het midden van de oven en rooster ongeveer 15 minuten tot de groenten beetgaar zijn.

Stap 4

Bak de kruidenpasta kort op hoog vuur. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep vervolgens de geroosterde bloemkool en rode ui er door. Voeg als laatste de doperwten toe en verwarm nog even goed door.

Stap 5

Verwarm de pitabroden in de oven of broodrooster.

Stap 6

Schep de curry in een schaal en garneer met de lente-ui, geroosterde kikkererwten en de gehakte koriander. Serveer met de yoghurt en de pitabroodjes.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, of op Facebook.

Of tag ons in een foto op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

de curry is byzonder goed gelukt. juist t gebruik van de oven maakte de bloemkool beetgaar. dank je wel

11:40 19 januari 2024

Hi Jack, Wat fijn om te horen! Hopelijk heb je nog veel plezier van dit recept! Liefs, Tessa.

11:40 19 januari 2024

Dit is echt heel lekker. Ik maak wel altijd de dubbele hoeveelheid geroosterde kikkererwten want daar blijf je van eten.

11:40 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.