Wat past er nu beter bij het druilerige herfstweer dan comfort food, om onder een dekentje of bij kaarslicht op te eten. Wij doken lekker de keuken in om dit heerlijke verwarmende recept te maken. Maak jij deze gele curry met bloemkool en geroosterde kikkererwten met ons mee?
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Roer twee eetlepels olie en de garam masala met de kikkererwten in een kom. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met peper en zout. Schuif de bakplaat voor dertig minuten in de oven en schep iedere tien minuten even om. Laat de kikkererwten afkoelen en zet weg tot verder gebruik.
Stap 3
Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 °C. Leg de bloemkool en de rode ui in parten op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer twee eetlepels olijfolie met de knoflook en kerriepoeder door elkaar en verdeel dit over de bloemkoolroosjes en ui. Bestrooi met wat peper. Plaats in het midden van de oven en rooster ongeveer 15 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Stap 4
Bak de kruidenpasta kort op hoog vuur. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep vervolgens de geroosterde bloemkool en rode ui er door. Voeg als laatste de doperwten toe en verwarm nog even goed door.
Stap 5
Verwarm de pitabroden in de oven of broodrooster.
Stap 6
Schep de curry in een schaal en garneer met de lente-ui, geroosterde kikkererwten en de gehakte koriander. Serveer met de yoghurt en de pitabroodjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, of op Facebook.
Of tag ons in een foto op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
de curry is byzonder goed gelukt. juist t gebruik van de oven maakte de bloemkool beetgaar. dank je wel
11:40 19 januari 2024Hi Jack, Wat fijn om te horen! Hopelijk heb je nog veel plezier van dit recept! Liefs, Tessa.
11:40 19 januari 2024Dit is echt heel lekker. Ik maak wel altijd de dubbele hoeveelheid geroosterde kikkererwten want daar blijf je van eten.
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.