Gele kokoscurry met quorn en jasmijn rijst
Isabel Boerdam

Gele kokoscurry met quorn en jasmijn rijst

woensdag 22 maart 2017
Naar recept

Al-tijd lekker. Een echte vegetarische kokoscurry. Soms stop ik hem vol met groenten en kruiden, maar andere keren houd ik hem lekker snel en simpel, zoals vandaag. Deze zoete gele kokoscurry maakte ik samen met Quorn, heerlijk als diner en als je over hebt: lunch voor de volgende dag. 

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze gele kokoscurry?

Stap 1

Haal de doperwten uit de vriezer en laat ontdooien terwijl je de rest van de curry maakt.

Stap 2

Kook de jasmijn rijst volgens de instructies op de verpakking, zet af en laat staan met de deksel op de pan terwijl de saus afmaakt.

Stap 3

Verhit olie in een pan met dikke bodem. Voeg de knoflook toe en roerbak kort.

Stap 4

Voeg dan de gele curry pasta toe en roerbak totdat hij gaat geuren.

Stap 5

Voeg de Quorn stukjes toe en meng goed met de curry pasta zodat alles stukjes bedekt zijn.

Stap 6

Voeg de kokosmelk en de honing toe, meng goed, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 7

Voeg de ontdooide doperwten toe aan de curry en laat nog een minuutje door pruttelen.

Stap 8

Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel chilivlokken.

Stap 9

Serveer in diepe borden of kommetjes met een flinke schep rijst, verse korianderen en voor de pittige liefhebber verse rode peper.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Bedankt voor het delen van dit recept! Dit gerecht staat bijna wekelijks bij ons op tafel, omdat ons dochtertje van anderhalf het heerlijk vindt (eigenlijk alle kindjes die bij ons eten). Ik ben wel benieuwd welke groenten je gebruikt, om te variëren? Bedankt alvast!

12:10 19 januari 2024

Hi Rianne, Wat leuk om te horen dat dit recept zo in de smaak valt! Het leuke bij een curry vinden wij dat je eindeloos kan experimenteren met het gebruik van groenten. Zelf vind ik bij een gele curry paprika of sperziebonen erg lekker! Maar je kunt het ook eens maken met prei of met bijvoorbeeld groenten van het seizoen! Liefs, Karlijn

12:10 19 januari 2024

Hoeveel gram curry pasta zet erin? Ik gebruik namelijk een ander merk.

12:10 19 januari 2024

Hoi Julia, het pakje bevat 70 g currypasta, je kan inderdaad gerust een andere soort curry gebruiken!

12:10 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.