Bananenbrood
Bananenbrood is nou zo’n recept waar wij elke zondag zin in krijgen om te bakken. Dit eenvoudige baksel wordt vaak gemaakt van rijpe bananen. Het is een geweldige manier om overrijpe bananen te gebruiken en voedselverspilling te verminderen. Je kunt variëren met ingrediënten zoals noten, chocolade of zelfs kruiden zoals kaneel.
Bananenbrood is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens ontzettend voedzaam. Het bevatnamelijk veel vezels en kalium. Als dat geen excuus is om dit recept te maken…?
Bananen en chocolade?
Bananenbrood en chocolade vormen een match made in heaven! De romige zoetheid van rijpe bananen in het brood smelt perfect samen met de rijke, decadente smaak van chocolade. Wanneer je stukjes pure chocolade of chocolade chips toevoegt aan je bananenbrood, smelten ze tijdens het bakken en creëren ze een onweerstaanbare combinatie van smaken en texturen.
*Onderstaand recept is voor zo’n 10 plakjes bananenbrood
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor het bananenbrood
Bereiding van het bananenbrood chocolade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet in met bakspray of olie.
Stap 3
Prak de bananen in een kom met een vork tot een egale massa.
Stap 4
Voeg de eieren, de honing, zonnebloemolie, de kurkuma en het zout toe en meng met de handmixer door elkaar.
Stap 5
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en met met de mixer door het beslag. Voeg als laatste de gehakte chocolade toe en roer door elkaar.
Stap 6
Verdeel het beslag over twee kommen en voeg bij de ene helft de cacao toe en roer door elkaar.
Stap 7
Giet de helft van het beslag zonder de cacao in de cakevorm, verdeel er dan het cacaobeslag overheen en eindig met de andere helft van het beslag zonder de cacao. Roer met een satéprikker door het beslag voor een gemarmerd effect.
Stap 8
Snij eventeel een extra banaan over de lengte doormidden en druk met de bolle kanten in het beslag.
Stap 9
Bak het bananenbrood 35-40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden totdat deze gaar is. Check met een sateprikker of het bananenbrood gaar is.
Heb jij dit recept voor een bananenbrood met chocolade en kurkuma geprobeerd?
Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.