Wat is lamsoor?
De naam "lamsoor" is te danken aan de vorm van de bladeren, die lijken op de oren van een lammetje (gelukkig niet echt!). Hoewel het soms verward wordt met zeekraal vanwege de vergelijkbare zilte smaak, heeft lamsoor zijn eigen unieke kenmerken. De delicate en verfijnde smaak van lamsoor roept herinneringen op aan de oceaan. Het combineert het zoute karakter van zeegroenten met een subtiele bitterheid, waardoor het een bijzondere culinaire ervaring biedt. De textuur van lamsoor is knapperig en sappig, vergelijkbaar met jonge spinazie of raapstelen. Deze eigenschappen maken lamsoor bijzonder veelzijdig en uitstekend te combineren met andere ingrediënten.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de lamsoor
Ingrediënten voor de krokante tofu
Bereidingswijze
Stap 1
Zet drie kommen neer: voeg aan de eerste kom de maïzena, knoflookpoeder, peper en zout toe en meng door elkaar. Voeg aan de tweede kom de amandelmelk en de appelciderazijn toe en klop tot er zich belletjes aan de bovenkant vormen, laat 5 minuten staan. Voeg ten slotte aan de derde kom de panko toe.
Stap 2
Snijd de tofu in de lengte doormidden en snijd die stukken in 4 zodat je 8 gelijke tofu-plakken krijgt. Haal de tofu plakken door de bloem, vervolgens door de amandelmelk en hierna door de panko. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Verhit olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de tofu aan beide kanten 10 minuten, tot de plakken knapperig en goudbruin zijn.
Stap 3
Verhit plantaardige boter in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de sjalot 3 minuten, totdat deze glazig begint te worden. Voeg de lamsoor en de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de sesam toe aan de gebakken lamsoor en roer kort door.
Stap 4
Verdeel de lamsoor over 4 borden en leg daar de crunchy tofu op. Garneer met dille, besprenkel met citroensap en serveer direct.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander lievelingsrecept met lamsoor?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Op zoek naar meer tofu-inspiratie? Neem een kijkje op onze 'How to Tofu-pagina'!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.