Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier en plaats ze voor 30 minuten in de oven of tot ze flinke zwarte randjes krijgen. Dit is niet erg, want de velletjes gaan we verwijderen.
Stap 3
Als de paprika’s klaar zijn, laat je ze eerst een minuut of twee afkoelen. Leg ze vervolgens in een kom en dek deze voor een half uur af met plasticfolie.
Stap 4
Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook voor een minuut.
Stap 5
Voeg de rijst en de paddenstoelen toe en bak deze een minuut mee.
Stap 6
Giet de helft van de bouillon in de pan. Wanneer deze opgelost is, voeg je de andere helft toe.
Stap 7
Als de paprika’s genoeg afgekoeld zijn, kun je de velletjes er makkelijk af pellen. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Stap 8
Als al het vocht door de rijst is opgenomen en de rijst beetgaar is, schep je de geroosterde paprika erdoorheen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Stap 9
Verdeel over twee borden en kruimel de walnoten eroverheen.
Heb jij dit recept gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.