Geroosterde paprika risotto met paddenstoelen en walnootcrunch
Isabel Boerdam

Geroosterde paprika risotto met paddenstoelen en walnootcrunch

zondag 23 september 2018
Risotto is een van mijn all time favorieten. Heerlijk comfortfood dat altijd goed is. Dit recept voor risotto met geroosterde paprika, paddenstoelen en walnootcrunch is een aanrader! De paprika Van Eigen Bodem zorgt voor een licht zoete en frisse touch, de paddenstoelen voor de aardse smaak en de walnoten zijn een krokante toevoeging aan het gerecht!

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
100 gram risotto rijst
½ bouillonblokje, opgelost in 0,5 liter water
2 rode paprika’s
100 gram paddenstoelenmix, in reepjes
50 gram walnoten
zout en peper naar smaak
olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier en plaats ze voor 30 minuten in de oven of tot ze flinke zwarte randjes krijgen. Dit is niet erg, want de velletjes gaan we verwijderen.

  3. Als de paprika’s klaar zijn, laat je ze eerst een minuut of twee afkoelen. Leg ze vervolgens in een kom en dek deze voor een half uur af met plasticfolie.

  4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook voor een minuut.

  5. Voeg de rijst en de paddenstoelen toe en bak deze een minuut mee.

  6. Giet de helft van de bouillon in de pan. Wanneer deze opgelost is, voeg je de andere helft toe.

  7. Als de paprika’s genoeg afgekoeld zijn, kun je de velletjes er makkelijk af pellen. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

  8. Als al het vocht door de rijst is opgenomen en de rijst beetgaar is, schep je de geroosterde paprika erdoorheen. Voeg zout en peper toe naar smaak.

  9. Verdeel over twee borden en kruimel de walnoten eroverheen.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.