Geroosterde spitskool met mosterd-kaas gratin en aardappels
Lieske van der Waals

Geroosterde spitskool met mosterd-kaas gratin en aardappels

woensdag 14 november 2018
Naar recept
Spitskool is een uitstekende groente om te grillen. Doordat het een stevige groente is, kan de kool flink wat hitte hebben zonder zijn smaak en structuur te verliezen. In dit recept grillen we de spitskool samen met wat tomaatjes; dus extra veel smaak. Heb je nog spitskool over? Maak er dan een lekkere koolsalade van!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten Voor 2 personen

Zo maak je de geroosterde spitskool met mosterd-kaas gratin en aardappel

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was en boen de aardappels, snijd de lelijke plekjes weg (je hoeft ze niet te schillen) en snijd in dunne partjes. Kook 10 minuten en giet daarna het water af.

Stap 3

Heb je glutenallergie? Spoel de zadenmix goed af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Meng voor de dressing de zadenmix, mosterd, olijfolie extra vierge en citroensap in een kom. Pel en pers de knoflook erboven uit en meng door elkaar.

Stap 4

Snijd de spitskool in de lengte in 4 parten, of snijd de parten nog een keer in de lengte doormidden. Pel de ui en snijd klein. Was de cherrytomaatjes en snijd door de helft.

Stap 5

Spreid de spitskool, aardappels, cherrytomaatjes en ui uit over de bakplaat en besprenkel met de dressing en geraspte kaas. Rooster de spitskool in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Notities

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

7 Reacties

Zadenmix…. Wat wordt daar precies mee bedoeld?

18:45 29 december 2024

Hi Ria! Je kunt bij supermarkten als Albert Heijn verschillende zaden- en pittenmixen kopen. Vaak vind je deze bij de bakafdeling/ontbijtafdeling. Liefs, Karlijn

11:59 30 december 2024

Wat een verrassend lekkere combinatie. Iets meer olie gebruikt dan in het recept.

20:57 24 februari 2024

Hi Carina, fijn dat het gerecht in de smaak viel! Leuk om te horen :). Liefs, Saar

13:57 26 februari 2024

Heerlijk, ook met groene kool. Maar hoe kom ik aan leguminaise? De ecowinkel (Odin) op de hoek verkoopt het niet…

19:08 24 februari 2024

Heerlijk. Maar we hebben een biologische winkel om de hoek. Odin. Die verkoopt geen leguminose. Hoe kan ik dat dan toch verkrijgen?

19:05 24 februari 2024

Hi Ineke, waar ben je precies naar op zoek? Dan kijk ik of ik je verder kan helpen! Liefs, Saar

13:54 26 februari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.