Recepten
Een warme salade uit de oven met lichtzoete Strabena tomaten, druiven en zachte, romige burrata: wat wil een mens nog meer? Deze geroosterde tomatensalade met burrata en druiven is perfect om te delen, omringd door andere gerechten of te serveren als voorgerecht.
Strabena tomaten
De Strabena tomaat staat bekend om zijn bijzondere vorm, het is namelijk een tomaat in de vorm van een aardbei. Ook zijn Strabena tomaten erg sterk tegen scheuren en dat maakt deze tomaat geschikt voor tros en losse oogst. Je vindt deze tomaten het hele jaar door in de supermarkt en worden ook wel snacktomaten genoemd. Hoog tijd om deze lichtzoete tomatensoort te proberen! Meer weten over tomaten? Eerder schreven wij een artikel over '10 dingen die je nog niet wist over tomaten', lees het hier.
Strabena tomaten
De Strabena tomaat staat bekend om zijn bijzondere vorm, het is namelijk een tomaat in de vorm van een aardbei. Ook zijn Strabena tomaten erg sterk tegen scheuren en dat maakt deze tomaat geschikt voor tros en losse oogst. Je vindt deze tomaten het hele jaar door in de supermarkt en worden ook wel snacktomaten genoemd. Hoog tijd om deze lichtzoete tomatensoort te proberen! Meer weten over tomaten? Eerder schreven wij een artikel over '10 dingen die je nog niet wist over tomaten', lees het hier.
Ingrediënten
Voor 4 personen
800 g Strabena tomaten (te koop bij Aldi onder de naam 'mini pruimtomaat')
500 g rode druiven
50 g rucola
250 g burrata
3 el Za'atar kruiden (een mix van oregano, sumak en sesamzaad)
olijfolie
extra vierge olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Verdeel de Strabena tomaten en druiven over een met bakpapier beklede bakplaat en garneer met de Za'atar kruiden, zout en peper. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Rooster de tomaten en druiven 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Haal de tomaten uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Verdeel de geroosterde tomaten en druiven over een mooie schaal of bord en garneer met rucola en burrata. Besprenkel met extra vierge olijfolie en serveer.
Tip! Je kan dit gerecht ook in individuele porties maken om als voorgerecht te serveren. Maak dan vier kleine hoopjes met Strabena tomaten en druiven die je, geroosterd, over de borden verdeeld.
Kende jij Strabena tomaten al? Wat is jouw favoriete recept met tomaat? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Wat heerlijk, dit is een blijvertje!
11:51 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.