Groente roosteren in de oven
Het roosteren van groenten in de oven brengt een vergelijkbaar culinair genot als van de barbecue, maar dan met het gemak van binnen koken. Terwijl de oven voorverwarmt en de aroma's zich verspreiden, worden eenvoudige groenten omgetoverd tot echte knallers. Het langzame gaarproces zorgt ervoor dat de natuurlijke suikers in de groenten karamelliseren, waardoor ze een heerlijke zoetheid ontwikkelen. Tegelijkertijd krijgen ze een subtiele smaak die elke hap tot een smaakvol avontuur maakt. De bruine randjes op de groenten voegen niet alleen een visueel aantrekkelijk element toe, maar dragen ook bij aan de textuur en smaakbeleving. Of het nu gaat om knapperige paprika's, sappige tomaten of aromatische courgettes, het roosteren in de oven brengt hun natuurlijke smaken naar voren en zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de venkel-wortelsalade
Ingrediënten voor de balsamicodressing
Hoe maak je deze venkel-wortelsalade?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de venkel en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk hier een scheut olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten in 40 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn geworden. Voeg halverwege de wortelen toe en hussel goed. Laat compleet afkoelen en doe de geroosterde groentes in een grote saladekom of tupperware.
Stap 2
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster de pijnboompitten 5 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Verwijder de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
Stap 3
Meng de ingrediënten voor de balsamico dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Voeg de dressing en de rucola net voor het serveren toe aan de venkel-wortelsalade, hussel deze door en garneer met de pijnboompitten.
Heb jij dit recept voor deze venkel-wortelsalade gemaakt?
Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.