Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus
Lauren Kreijger

Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus

woensdag 04 september 2019
Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal voor jou! De Krat bezorgt een maaltijdbox vol duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus!

Ingrediënten
Voor 4 personen
50 minuten bereidingstijd
200 g peen
400 g gele biet
200 g knolselderij
4 el olijfolie
6 blaadjes salie
600 g gnocchi
400 g champignons
1 ui
1 teentje knoflook
1 el peterselie
1 tl tijm
1 tl Baharat kruiden
100 g crème fraîche
1 zakje winterpostelein
olie om in te bakken
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.

  2. Schil de peen en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Schil de bietjes en snijd deze in evengrote stukjes.

  3. Schil de aangegeven hoeveelheid knolselderij en snijd in kleine blokjes van ca. 1 cm.

  4. Doe alle groenten in een mengkom met flink wat zout en de helft van de olijfolie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en leg de blaadjes salie erop. Zet de bakplaat gedurende 25-30 min in de oven.

  5. Meng de gnocchi met de andere helft van de olie. Doe de oven na 15 min open, voeg de gnocchi bij de groenten en hussel het goed.

  6. Snijd de champignons fijn (of in vieren als je minder tijd hebt). Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.

  7. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit daarin de ui. Voeg zodra glazig de knoflook en champignons toe en bak mee. Laat het vocht wat verdampen. Snijd intussen de peterselie en tijm fijn. Voeg dit bij de champignons, samen met de baharat-kruiden, de crème fraîche en zout en peper naar smaak.

  8. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge.

  9. Leg op elk bord wat winterpostelein en serveer daarop de geroosterde groenten en gnocchi. Giet daar de paddenstoelensaus overheen.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.