Gevulde portobello's met gekruide paddenstoelen-jus
Lieske van der Waals

Gevulde portobello's met gekruide paddenstoelen-jus

woensdag 05 september 2018
Naar recept

Wil je meer weten over de voordelen van een plantaardig dieet, met daarbij de inspiratie die je nodig hebt om zelf de keuken in te duiken? Dan is Hoe overleef je? Het kookboek echt een aanrader. Het kookboek is het vervolg op de gelijknamige Hoe overleef je? van Dr. Michael Greger. Hij geeft je de handvaten om te beginnen met het eten van onbewerkt plantaardig voedsel. Dit recept uit het boek voor kruidige paddenstoelen-jus is een heerlijk basisrecept. Wij delen het recept!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Hoe maak je deze gevulde portobello's met gekruide paddenstoelen-jus?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Leg in een grote ovenschaal met 50 ml water, de kapjes van de portobello met de steelzijde naar beneden en bak ze 10 minuten om ze zacht te maken.

Stap 3

Terwijl de portobello's bakken, maak je de vulling. Doe de bosuien, knoflook, spinazie en kikkererwten in de keukenmachine en mix tot alles fijngehakt is.

Stap 4

Voeg de tahin, edelgist, 1 eetlepel miso, de citroen, het uienpoeder, paprikapoeder en de zwarte peper naar smaak toe. Pulseer om alles goed te mengen. Voeg de broodkruimels en lijnzaad toe en pulseer nogmaals om goed te mengen, laat de kikkererwten deels hun textuur behouden.

Stap 5

Draai de gebakken portobello's om en schep de vulling in de kapjes en druk de vulling zacht aan. Bak ongeveer 20 minuten of totdat de portobello's zacht zijn en de vulling warm is.

Stap 6

Het recept voor de paddenstoelen-jus vind je hier. Serveer de gevulde portobello's warm met de jus eroverheen geschept en bestrooi het geheel met peterselie.

Smakelijk!

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het recept uitproberen?

Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.