TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Het recept voor deze Oreo koekjes vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze gezonde vegan Oreo koekjes zijn snel te maken, super lekker en veel gezonder dan het origineel! Lekker schuldvrij snoepen dus.
Wat heb je nodig?
Voor 12 koekjes
100 gram pecannoten
120 gram ontpitte dadels
2 eetlepels raw cacao poeder
1 theelepel vanille-extract
1 snufje zout
3 eetlepels witte amandelpasta
1 eetlepel ahornsiroop
Hoe maak je deze gezonde Oreo koekjes?
1. Doe de pecannoten samen met de ontpitte dadels, de raw cacao, het vanille-extract en een snufje zout in een keukenmachine en maal helemaal fijn.
2. Spreid een bakpapier uit op het aanrecht. Maak met je handen kleine deegballetjes van het mengsel en duw deze met je vingers plat zodat er een soort van Oreo-koekje ontstaat. Herhaal dit tot het mengsel op is en je circa 24 koekjes hebt gemaakt.
3. Leg het bakpapier voorzichtig in de vriezer en laat daar 2 uur liggen. Hierdoor worden de koekjes steviger en zijn ze gemakkelijker te vullen.
4. Haal de koekjes na 2 uur uit de vriezer en maak ze los van het bakpapier.
5. Meng drie flinke eetlepels witte amandelpasta met een eetlepel ahornsiroop en leg op elk tweede koekje een flinke theelepel van deze vulling. Varieer gerust eens met cashewpasta in plaats van amandelpasta!
6. Duw een koekje met vulling en een leeg koekje op elkaar: je hebt nu een gezond Oreo-koekje!
7. Bewaar ze in de vriezer. Zo blijven ze lekker lang goed en zijn ze toch altijd ready-to-eat!
PS. Zo ziet het receptkaartje eruit! Deze vind je nu in alle ekowinkels, natuurwinkels en biologische winkels. Kom jij hem tegen tijdens het boodschappen doen? Stuur mij een foto, dat vind ik leuk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 12 koekjes
100 gram pecannoten
120 gram ontpitte dadels
2 eetlepels raw cacao poeder
1 theelepel vanille-extract
1 snufje zout
3 eetlepels witte amandelpasta
1 eetlepel ahornsiroop
Hoe maak je deze gezonde Oreo koekjes?
1. Doe de pecannoten samen met de ontpitte dadels, de raw cacao, het vanille-extract en een snufje zout in een keukenmachine en maal helemaal fijn.
2. Spreid een bakpapier uit op het aanrecht. Maak met je handen kleine deegballetjes van het mengsel en duw deze met je vingers plat zodat er een soort van Oreo-koekje ontstaat. Herhaal dit tot het mengsel op is en je circa 24 koekjes hebt gemaakt.
3. Leg het bakpapier voorzichtig in de vriezer en laat daar 2 uur liggen. Hierdoor worden de koekjes steviger en zijn ze gemakkelijker te vullen.
4. Haal de koekjes na 2 uur uit de vriezer en maak ze los van het bakpapier.
5. Meng drie flinke eetlepels witte amandelpasta met een eetlepel ahornsiroop en leg op elk tweede koekje een flinke theelepel van deze vulling. Varieer gerust eens met cashewpasta in plaats van amandelpasta!
6. Duw een koekje met vulling en een leeg koekje op elkaar: je hebt nu een gezond Oreo-koekje!
7. Bewaar ze in de vriezer. Zo blijven ze lekker lang goed en zijn ze toch altijd ready-to-eat!
PS. Zo ziet het receptkaartje eruit! Deze vind je nu in alle ekowinkels, natuurwinkels en biologische winkels. Kom jij hem tegen tijdens het boodschappen doen? Stuur mij een foto, dat vind ik leuk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.