Sinterklaas is weer in het land. Dat inspireerde mij om aan de slag te gaan met deze heerlijke gevulde speculaas, die net een beetje gezonder is dan anders! Hij is waanzinnig lekker en vrij van gluten, geraffineerde suikers en lactose. Smullen maar!
Ingrediënten
Voor een ovenschaal van 20x20
Voor de koek
250 gram glutenvrij bloem (ik gebruik de glutenvrije mix van Doves Farm, maar je kan natuurlijk ook gewone bloem gebruiken)
125 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
17 gram speculaaskruiden
7.5 gram bakpoeder
1 gram zout
150 gram kokosolie
Voor de spijs
250 gram amandelmeel of fijngemalen amandelen
250 gram rijststroop of 150 gram agavesiroop
1 citroen, rasp en sap
2 druppels vanille essence
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de doge ingrediënten van de koek. Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg dat toe aan de droge ingrediënten. Meng het geheel en zet het even aan kant.
3. Meng alle ingrediënten van de spijs in een kom tot een samenhangend geheel. Zet dit even aan kant.
4. Rol de helft van het koekdeeg uit en bekleed hiermee de ovenschaal. Leg hier vervolgens de spijs overheen en bedek als derde laag de spijs met de tweede helft van het koekdeeg.
5. Zet het geheel 40 minuten in de voorverwarmde oven. De gevulde speculaas is klaar als deze een mooie beige tint krijgt.
Enjoy! Ps. Geen zin om hem te maken? Je kunt hem ook kant-en-klaar kopen via www.alexandrazoet.nl.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Ingrediënten
Voor een ovenschaal van 20x20
Voor de koek
250 gram glutenvrij bloem (ik gebruik de glutenvrije mix van Doves Farm, maar je kan natuurlijk ook gewone bloem gebruiken)
125 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
17 gram speculaaskruiden
7.5 gram bakpoeder
1 gram zout
150 gram kokosolie
Voor de spijs
250 gram amandelmeel of fijngemalen amandelen
250 gram rijststroop of 150 gram agavesiroop
1 citroen, rasp en sap
2 druppels vanille essence
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de doge ingrediënten van de koek. Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg dat toe aan de droge ingrediënten. Meng het geheel en zet het even aan kant.
3. Meng alle ingrediënten van de spijs in een kom tot een samenhangend geheel. Zet dit even aan kant.
4. Rol de helft van het koekdeeg uit en bekleed hiermee de ovenschaal. Leg hier vervolgens de spijs overheen en bedek als derde laag de spijs met de tweede helft van het koekdeeg.
5. Zet het geheel 40 minuten in de voorverwarmde oven. De gevulde speculaas is klaar als deze een mooie beige tint krijgt.
Enjoy! Ps. Geen zin om hem te maken? Je kunt hem ook kant-en-klaar kopen via www.alexandrazoet.nl.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ziet er heerlijk uit! Ik ga het ook proberen. Dat moet je jezelf eens gunnen toch!
12:11 19 januari 2024Nou en of Marleen!! :-)
12:11 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.