Gezonde(re) gevulde speculaas
Alexandra Dummert

Gezonde(re) gevulde speculaas

zaterdag 26 november 2016
Sinterklaas is weer in het land. Dat inspireerde mij om aan de slag te gaan met deze heerlijke gevulde speculaas, die net een beetje gezonder is dan anders! Hij is waanzinnig lekker en vrij van gluten, geraffineerde suikers en lactose. Smullen maar!

Ingrediënten
Voor een ovenschaal van 20x20

Voor de koek
250 gram glutenvrij bloem (ik gebruik de glutenvrije mix van Doves Farm, maar je kan natuurlijk ook gewone bloem gebruiken)
125 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
17 gram speculaaskruiden
7.5 gram bakpoeder
1 gram zout
150 gram kokosolie

Voor de spijs
250 gram amandelmeel of fijngemalen amandelen
250 gram rijststroop of 150 gram agavesiroop
1 citroen, rasp en sap
2 druppels vanille essence

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de doge ingrediënten van de koek. Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg dat toe aan de droge ingrediënten. Meng het geheel en zet het even aan kant.
3. Meng alle ingrediënten van de spijs in een kom tot een samenhangend geheel. Zet dit even aan kant.
4. Rol de helft van het koekdeeg uit en bekleed hiermee de ovenschaal. Leg hier vervolgens de spijs overheen en bedek als derde laag de spijs met de tweede helft van het koekdeeg.
5. Zet het geheel 40 minuten in de voorverwarmde oven. De gevulde speculaas is klaar als deze een mooie beige tint krijgt.

Enjoy! Ps. Geen zin om hem te maken? Je kunt hem ook kant-en-klaar kopen via www.alexandrazoet.nl.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Ziet er heerlijk uit! Ik ga het ook proberen. Dat moet je jezelf eens gunnen toch!

12:11 19 januari 2024

Nou en of Marleen!! :-)

12:11 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.