Gnudi met saus van hazelnoten en beurre noisette
Isabel Schep

Gnudi met saus van hazelnoten en beurre noisette

woensdag 25 januari 2023
'Het plezier van écht goed koken' is het kookboek van Alice Zaslavsky die ervoor gaat zorgen dat jij straks met nog meer zelfverzekerdheid en plezier in de keuken staat. Wij delen vandaag het recept voor gnudi uit dit kookboek met je. Dit is een soort gnocchi op basis van griesmeel! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Ingrediënten
voor 4-6 personen
4-5 takjes tijm
½ biologische sinaasappel, geschild en in parten

200 g koude boter, in blokjes
75 g hazelnoten
60 ml olijfolie
½ tl versgemalen zwarte peper
honing

voor de gnudi
4 grote wortels (800g)
1 eierdooier
540 g fijne semolina (griesmeel)
480 g ricotta
315 g bergzout
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 tl sinaasappelrasp
1 tl zeezoutvlokken
½ tl nootmuskaat

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C
2.Verdeel de wortels over een met bergzout beklede ovenschaal en rooster 60 minuten in het midden van de oven totdat ze gerimpeld zijn. Wrijf wanneer ze zijn afgekoeld de schil van de wortels met een schone theedoek.
3. Doe de wortels samen met de overige ingrediënten, behalve het griesmeel, voor de gnudi in de keukenmachine en mix of puls tot een samenhangend geheel.
4. Doe de helft van het griesmeel in de bodem van een ovenschaal. Vorm van een eetlepel wortelmengsel een bal in, je met griesmeel bedekte, handpalmen en leg ze in de griesmeel. Bedek de balletjes met het overige griesmeel en laat de ovenschaal minstens een halve dag/nacht afgedekt in de koelkast staan.  
5. Kook de gnudi per kwart van de hoeveelheid 1-2 minuten in ruim kokend water, met een snuf zout, totdat ze drijven. Schep de gnudi uit de pan en leg apart. Bewaar een kopje kookwater.
7. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de hazelnoten totdat deze verkleurd zijn. Haal ze dan uit de pan en laat de boter schuimen totdat deze donkerbruin kleurt. Voeg een paar eetlepels kookwater toe en breng op lage temperatuur aan de kook. Voeg de hazelnoten, sinaasappelpartjes en tijm toe en roer door.
8. Verdeel de gnudi over de borden of verwarmde serveerschaal en besprenkel met olijfolie. Serveer met de botersaus en garneer met zwarte peper, en eventueel wat Parmezaanse kaas en honing. 

Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Het plezier van écht goed koken'? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

Het plezier van écht goed koken
Bol.com | Libris
Alice Zaslavsky
ISBN: 978 94 6143 284 1 | Good Cook
€35,-



 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.