Wij hebben vandaag een heerlijk Hongaars recept voor jullie! Wij hebben hier onze eigen draai aan gegeven. Deze goulash is gemaakt van jackfruit, paprika en champignon. Ideaal voor een frietje 'stoofvlees' of in een kom met wat rijst zodat je het lekker op de bank kunt eten!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikken jackfruit
400 g kastagnechampignons
2 paprika's
2 winterpenen
2 pakken à 400 g tomaten passata
500 ml groentebouillon
2 grote laurierbladeren
1 ui
2 tenen knoflook
3 tl karwijzaad
2 el paprikapoeder
olijfolie
Bereidingswijze
1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd daarna de paprika's, winterpenen en kastagnechampignons in grove stukken.
2. Spoel het jackfruit af en laat even uitlekken. Trek het daarna met je handen of een vork uit elkaar. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het jackfruit daarna toe, samen met karwijzaad en paprikapoeder en bak 5-10 minuten aan zodat het vocht uit het jackfruit kan verdampen.
3. Voeg champignons, wortel, paprika en winterpeen toe en bak 5 minuten mee. Daarna voeg je passata toe, 500 ml groentebouillon en laurierbladeren. Roer goed door, doe de deksel op de pan en laat minimaal 60 minuten pruttelen zodat het jackfruit alle smaken kan opnemen. Controleer tussendoor of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg eventueel nog wat extra water toe.
4. Proef de goulash en voeg peper en zout toe naar smaak. De goulash is nu klaar om op te dienen. Je kunt de goulash bijvoorbeeld serveren met rijst of frietjes!
Heb jij deze goulash gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie via Facebook, Instagram of via onze website. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikken jackfruit
400 g kastagnechampignons
2 paprika's
2 winterpenen
2 pakken à 400 g tomaten passata
500 ml groentebouillon
2 grote laurierbladeren
1 ui
2 tenen knoflook
3 tl karwijzaad
2 el paprikapoeder
olijfolie
Bereidingswijze
1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd daarna de paprika's, winterpenen en kastagnechampignons in grove stukken.
2. Spoel het jackfruit af en laat even uitlekken. Trek het daarna met je handen of een vork uit elkaar. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het jackfruit daarna toe, samen met karwijzaad en paprikapoeder en bak 5-10 minuten aan zodat het vocht uit het jackfruit kan verdampen.
3. Voeg champignons, wortel, paprika en winterpeen toe en bak 5 minuten mee. Daarna voeg je passata toe, 500 ml groentebouillon en laurierbladeren. Roer goed door, doe de deksel op de pan en laat minimaal 60 minuten pruttelen zodat het jackfruit alle smaken kan opnemen. Controleer tussendoor of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg eventueel nog wat extra water toe.
4. Proef de goulash en voeg peper en zout toe naar smaak. De goulash is nu klaar om op te dienen. Je kunt de goulash bijvoorbeeld serveren met rijst of frietjes!
Heb jij deze goulash gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie via Facebook, Instagram of via onze website. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.