Green Yourself: Bloemkoolsoep
Lauren Kreijger

Green Yourself: Bloemkoolsoep

donderdag 11 juli 2019
Green Yourself van Brenda Bas is een kookboek vol met smakelijke recepten die allemaal gemaakt worden met behulp van een hogesnelheidsblender. Van havermout-matchabowl tot carrot cake balls en key lime pie. Met de hogesnelheidsblender staan deze gerechten in no-time op tafel. Na vorige keer het recept van de rodebietensoep gedeeld te hebben, is het vandaag de beurt aan deze heerlijk romige bloemkoolsoep!

Ingrediënten
Voor ca. 750 ml
50 g oude geitenkaas
150 g bloemkool, in 8-10 min. beetgaar gekookt of gestoomd, plus 100 ml van het kookvocht
1 lente-ui, buitenste bladeren verwijderd, in grove stukken
250 ml (plantaardige) melk, soort naar keuze
½ tablet groentebouillon

Bereidingswijze

1. Doe de geitenkaas in de blenderkan en druk een paar keer op de pulseknop tot de kaas geraspt is. Voeg de bloemkool met 100 ml van het kookvocht toe en daarna de overige ingrediënten.
2. Kies het soepprogramma of blend 4-6 minuten op hoog vermogen.
3. Schep de soep over in kommen.

Tip!
Laat voor een veganistische versie van deze soep de geitenkaas weg en gebruik een heel groentebouillontablet en 25 gram rauwe cashewnoten.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Green Yourself van Brenda Bas gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Green Yourself
Brenda Bas
Uitgeverij: Fontaine uitgevers
ISBN: 9789059569072
Prijs: €27,-



 

 

en.

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hallo,kaas word gemaakt van dier lijk materiaal u maak hier een vegetariër een vegetarisch menu

11:51 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.