Greendelicious: quiches van schorseneren en peterselie
Rosa Kuijpers

Greendelicious: quiches van schorseneren en peterselie

woensdag 16 mei 2018
Greendelicious Kruiden neemt je mee op een culinaire reis door de wondere wereld van kruiden en bloemen. Het boek laat zien dat er per seizoen de meest heerlijke kruiden en eetbare bloemen in diverse plantaardige recepten te verwerken zijn. Deze quiches van schorseneren met peterselie past heerlijk bij een soep, of gewoon on the side bij een frisse salade.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen





Voor het deeg
120 g bloem
60 gr koude boter, in kleine blokjes
losgeklopt ei (van een blije kip)

Voor de vulling
400 g ongeschilde schorseneren
3 eetlepels gehakt blad van krulpeterselie
40 gr pecannoten
125 ml room
2 eieren van blije kippen
20 gr geraspte geitenkaas (eventueel)
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel Râs al Hânout
roomboter
specerijenmengsel verkrijgbaar in een Marokkaanse winkel

Hoe maak je deze quiches van schorseneren met peterselie?
1. Zeef de bloem in een grote kom met een snuf zeezout. Voeg de boter toe en kneed met je vingertoppen voorzichtig tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en 1 eetlepel koud water toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten te rusten in de koelkast.
2. Verwarm intussen de oven voor tot 180 graden. Meng de noten met de olijfolie, râs al hânout, zout en peper naar smaak.
3. Schil de schorseneren met een dunschiller onder een straaltje water. Snijd ze in stukjes van ca. 1 cm. Smelt een flink stuk roomboter in een pan met dikke bodem en bak er de schorseneren even in aan. Breng het geheel op smaak met zout en flink wat peper, en laat alles daarna op laag vuur ca. 10 minuten gaar stoven.
4. Zet de oven op 200 graden. Rol dan het deeg dun uit. Vet de vormpjes in en bekleed ze met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en verdeel de schorseneren en noten samen met de helft van de peterselie over de vier vormpjes. Meng de room met de eieren en de kaas. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over de vormpjes.
5. Bak 25 tot 30 minuten in de oven. Strooi vóór het serveren de rest van de peterselie over de quiche.

Heb jij deze moestuinsoep naar het recept van Greendelicious gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Greendelicious
Auteur: Natascha Boudewijn
Uitever: Becht
Prijs: € 19,95
ISBN: 9789023013921





Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Dit lijkt me heerlijk maar er staat nergens bij hoe groot de vormpjes moeten zijn. Kan het ook in een enkele "gewone" quichevorm? En hoe groot moet die dan zijn?

12:01 19 januari 2024

Hi Esther, Dank voor je vraag! Je kan het recept ook zeker in een grote quichevorm bereiden, het ligt er dan natuurlijk wel aan hoe groot jouw bakvorm is. Eentje van 30 diameter zou prima moeten werken :-) Groetjes, Daniëlle

12:01 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.