Vegaburgers muffe droge niet weg te krijgen kikkererwten-tofu-zeewiermengsels? Helemaal niet! Deze vegaburgers van tuinbonen, aardappel en spinazie zijn overheerlijk, helemaal op een ciabatta broodje met ketchup, sla en koriander.
Wat heb je nodig?
150 g aardappel
150 g tuinbonen dubbel gedopt
1 sjalot
1 teen knoflook
½ tl komijnpoeder
100 g verse spinazie
½ ei geklutst
20 g broodkruim
4 sneden pain de campagne of ander stevig brood
Lollo rosso of andere sla naar keuze
Polderketchup
1 bosje koriander
Hoe maak je deze groene burger op ciabatta?
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Kook samen met de tuinbonen in gezouten water in ca. 5 minuten gaar. Giet het vocht af en zet opzij. Verwarm olie in een koekenpan, snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze samen met het komijnpoeder kort aan, voeg dan de spinazie toe en laat deze kort slinken. Pak een snijplank, leg hier de aardappel, tuinbonen en het spinaziemengsel op. Hak het geheel fijn met een hakmes. Maak een kuiltje in het midden, voeg het ei toe en het broodkruim en kneed tot een plakkerig geheel. Proef en voeg naar smaak eventueel nog extra zout toe. Vorm 4 burgers en bak bruin in een koekenpan op middelhoog vuur. Toost het brood, beleg met sla, burgers, ketchup en koriander.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
150 g aardappel
150 g tuinbonen dubbel gedopt
1 sjalot
1 teen knoflook
½ tl komijnpoeder
100 g verse spinazie
½ ei geklutst
20 g broodkruim
4 sneden pain de campagne of ander stevig brood
Lollo rosso of andere sla naar keuze
Polderketchup
1 bosje koriander
Hoe maak je deze groene burger op ciabatta?
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Kook samen met de tuinbonen in gezouten water in ca. 5 minuten gaar. Giet het vocht af en zet opzij. Verwarm olie in een koekenpan, snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze samen met het komijnpoeder kort aan, voeg dan de spinazie toe en laat deze kort slinken. Pak een snijplank, leg hier de aardappel, tuinbonen en het spinaziemengsel op. Hak het geheel fijn met een hakmes. Maak een kuiltje in het midden, voeg het ei toe en het broodkruim en kneed tot een plakkerig geheel. Proef en voeg naar smaak eventueel nog extra zout toe. Vorm 4 burgers en bak bruin in een koekenpan op middelhoog vuur. Toost het brood, beleg met sla, burgers, ketchup en koriander.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.