Groene koolwraps met wortelhummus
Isabel Boerdam

Groene koolwraps met wortelhummus

maandag 16 juni 2014
Dit is mijn meest favoriete voorgerecht van 2014. Een echte winnaar tijdens mijn dinertjes. Iedere kok kan van dit gerecht een feestje op het bord maken, het ziet eruit alsof het zo uit de keuken komt rollen van een sterrenrestaurant en eigenlijk is het heel eenvoudig! De wortelhummus is bovendien een leuke variatie voor op brood. Lekker veel van maken dus!

Wat heb je nodig?
Voor de wortelhummus:
1 winterpeen
2 tenen knoflook
2 theelepels harissa
1 blikje gekookte kikkererwten
1 citroen, het sap
1/2 sinaasappel, het sap
zout en peper

Voor de koolwraps:
4 grote groene koolbladeren (een per persoon)
1 kopje quinoa
1 blikje gekookte kikkererwten
2 wortels, geraspt in dunne sliertjes
handje gesneden rode kool
handje sesamzaadjes
Hoe maak je deze groene koolwraps?
Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Maak ondertussen de wortelhummus: snij de winterpeen in blokjes en wok gedurende 10 minuten met wat hete olijfolie in een koekenpan tot de buitenkant begint te kleuren. Doe de gebakken wortels met de harissa, de knoflook, de kikkererwten, het citroensap en het sinaasappelsap in een keukenmachine en maal tot een egale massa. Voeg wat olijfolie toe voor de smeuïge structuur en breng op smaak met extra harissa, zout en peper.
Maak dan de wraps: blancheer de koolbladeren eventueel kort in heet water om ze extra groen te maken. Koel daarna direct af en laat drogen. Doe op ieder blad een grote schep wortelhummus, bestrooi met de gekookte quinoa, kikkererwten, gesneden rode kool en sesamzaadjes. Leg de wortelsliertjes als een boeketje bovenop. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.