salade van krieltjes en doperwten
Jitske IJlstra

salade van krieltjes en doperwten

woensdag 23 februari 2022
Een aardappelsalade met een frisse twist. Dat is de salade van krieltjes en doperwten uit het kookboek ‘Groente menu’s’. Deze heerlijke salade is een perfect bijgerecht als onderdeel van een diner of als een lekkere lunch. Krijg jij ook al trek? Lees dan verder voor het recept! 

Ingrediënten
1 citroen, de schil, geraspt
500 g krieltjes met schil, gekookt en gehalveerd
200 g doperwten, beetgaar gekookt
4 el zure room, losgeklopt
5 g bieslook
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze
1. Roer de zure room met het bieslook tot een glad mengsel.
2. Voeg een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak toe en roer nogmaals goed door.
3. Meng de overige ingrediënten erdoor.
4. Bestrooi met de citroenrasp. 


Heb jij dit recept geprobeerd? Tag ons dan op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier en laat ons je creatie zien! Wij zijn benieuwd.

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.