Groente tempura uit de oven
Eke Mariën

Groente tempura uit de oven

donderdag 30 maart 2017
Groente tempura. Ik ben er dol op! Een heerlijk borrelhapje en zeker wanneer je ze in de oven maakt in plaats van te frituren, kan je er behoorlijk schuldvrij van snoepen. YUM! Je kan ze maken met alle soorten groenten, precies zoals jij ze lekker vindt.

Alvast zien hoe makkelijk het is?
In dit snelle filmpje laat Eke van Koken met Kennis zien hoe je groente tempura maakt.

https://www.youtube.com/watch?v=Mh0-ikKBlvI

 

Wat heb je nodig?
Voor het beslag
1 ei (L)
100 g bloem
1,5 dl bier
1 tl knoflookpoeder
1 tl zout

Voor de tempura
500 g gemengde groenten (broccoli, groene asperge, wortel)
100 g kastanjechampignons
100 g panko (Japans broodkruim)

Voor de dipsaus (optioneel)
3 el soyasaus
3 el water
1 el bruine suiker
1 el limoensap
1/2 rode peper, in ringetjes
1/2 bosuitjes, in ringetjes
1 cm gemberwortel, fijngehakt

Hoe maak je deze groente tempura?
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200° C.
Stap 2: Klop in een kom een glad beslag van het ei, bloem, bier, knoflookpoeder en peper en zout naar smaak.
Stap 3: Snijd de groenten in stukken ter grootte van een champignon.
Stap 4: Bekleed een bakplaat met bakpapier, haal de stukjes groente en de champignons achtereenvolgens door het beslag en daarna door de panko, en leg op de bakplaat.
Stap 5: Bak de groente in circa 10 minuten goudbruin in de oven.
Stap 6: Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een kommetje. Serveer de tempura van groenten op een schaal met de sojasaus.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!


Met dank aan Shutterstock voor de tempura foto

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Leuk tempurarecept, maar vind het filmpje veel te snel gaan, omdat je op verschillende dingen moet letten en het e.e.a. net niet goed volgt of ziet.

12:09 19 januari 2024

Hoi Inge, bedankt voor de feedback! Dit nemen wij mij voor eventuele volgende filmpjes :-)

12:09 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.