Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor ca. 30 stuks
Bereidingswijze
Stap 1
Ontdooi de gyozavelletjes, bewaar ze onder een vochtige theedoek tot gebruik.
Stap 2
Week de wakame 10 minuten in circa 250 milliliter water. Laat uitlekken en snijd in dunne reepjes.
Stap 3
Rasp de gember, hak de knoflook fijn, snijd de bosui en rode peper in ringetjes en de shiitakes in reepjes. Prak de tofu fijn met een vork in een kom.
Stap 4
Verhit de olie in een wok en bak de tofu circa 5 minuten tot hij stevig en krokant is. Voeg de shiitakes, bosui, peper, gember en knoflook toe en bak samen nog circa 3 minuten. Schep de wakamereepjes, sojasaus en mirin erdoor en spreid uit op een schaal. Laat helemaal afkoelen.
Stap 5
Bekijk op kokenmetkennis.nl een video over het vouwen van gyoza’s. Vul elk velletje met een flinke eetlepel van de vulling. Leg de gevulde gyoza’s op bakpapier met enige afstand van elkaar (anders plakken ze aan elkaar).
Stap 6
Verhit een koekenpan (antiaanbaklaag is handig) op middelhoog vuur met 1 eetlepel olie voor circa 15 gyoza’s. Bak de gyoza’s met enige tussenruimte circa 1 minuut tot de onderkanten goudbruin zijn. Giet er dan zo veel water bij dat er een laag van een paar millimeter in de pan staat. Sluit de pan met een deksel en gaar de gyoza’s circa 5 minuten tot al het water is verdampt.
Stap 7
Serveer de gyoza’s direct.
Tip
Lekker met een dip van 1 eetlepel rijstazijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel mirin of gembersiroop en 1 theelepel geroosterde sesamolie.
Ook lekker met zeewiermayonaise van 1 eetlepel zeewierpoeder, 5 eetlepels mayonaise, 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel sojasaus en 1 theelepel geroosterde sesamolie
Ga jij of heb jij dit recept uit Van Aardappel tot Zeewier van Eke en Annemarie gemaakt? Wat vond je ervan?
Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer tofu-inspiratie? Neem een kijkje op onze 'How-toTofu'-pagina!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.