Gyoza’s met wakame
Bibian Berkhout

Gyoza’s met wakame

maandag 14 april 2025
Naar recept
Snack
Japans
Gyoza’s zijn heerlijke Japanse dumplings die je zowel kunt stomen als bakken, en met deze versie geven we er een verrassende twist aan! De vulling bestaat uit knapperige tofu, umami-rijke shiitakes en wakame, een zeewiersoort die zorgt voor een subtiele zilte smaak. Perfect als hartige snack of lichte maaltijd! Serveer ze met een smaakvolle dip en geniet van deze zelfgemaakte, knapperige lekkernij.

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
15 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor ca. 30 stuks

Bereidingswijze

Stap 1

Ontdooi de gyozavelletjes, bewaar ze onder een vochtige theedoek tot gebruik.

Stap 2

Week de wakame 10 minuten in circa 250 milliliter water. Laat uitlekken en snijd in dunne reepjes.

Stap 3

Rasp de gember, hak de knoflook fijn, snijd de bosui en rode peper in ringetjes en de shiitakes in reepjes. Prak de tofu fijn met een vork in een kom.

Stap 4

Verhit de olie in een wok en bak de tofu circa 5 minuten tot hij stevig en krokant is. Voeg de shiitakes, bosui, peper, gember en knoflook toe en bak samen nog circa 3 minuten. Schep de wakamereepjes, sojasaus en mirin erdoor en spreid uit op een schaal. Laat helemaal afkoelen.

Stap 5

Bekijk op kokenmetkennis.nl een video over het vouwen van gyoza’s. Vul elk velletje met een flinke eetlepel van de vulling. Leg de gevulde gyoza’s op bakpapier met enige afstand van elkaar (anders plakken ze aan elkaar).

Stap 6

Verhit een koekenpan (antiaanbaklaag is handig) op middelhoog vuur met 1 eetlepel olie voor circa 15 gyoza’s. Bak de gyoza’s met enige tussenruimte circa 1 minuut tot de onderkanten goudbruin zijn. Giet er dan zo veel water bij dat er een laag van een paar millimeter in de pan staat. Sluit de pan met een deksel en gaar de gyoza’s circa 5 minuten tot al het water is verdampt.

Stap 7

Serveer de gyoza’s direct.

Tip


Lekker met een dip van 1 eetlepel rijstazijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel mirin of gembersiroop en 1 theelepel geroosterde sesamolie.


Ook lekker met zeewiermayonaise van 1 eetlepel zeewierpoeder, 5 eetlepels mayonaise, 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel sojasaus en 1 theelepel geroosterde sesamolie

Ga jij of heb jij dit recept uit Van Aardappel tot Zeewier van Eke en Annemarie gemaakt? Wat vond je ervan?

Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Op zoek naar meer tofu-inspiratie? Neem een kijkje op onze 'How-toTofu'-pagina!

Van aardappel tot zeewier

€ 32,50

bol.com

van aardappel tot zeewier

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.