Ovenschotel met harissa aubergine
Karlijn Swaen

Ovenschotel met harissa aubergine

zaterdag 16 november 2024
Naar recept
Als je op zoek bent naar een smaakvol en verrassend gerecht, dan is deze ovenschotel met harissa aubergine de perfecte keuze. De combinatie van de pittige harissa, samen met de frisse granaatappelpitjes, het zure van de citroen en de geurige peterselie, maakt dit gerecht super smaakvol. Dit recept laat je zien hoe je eenvoudig een heerlijke en kleurrijke ovenschotel kunt maken die niet alleen heel lekker is, maar ook enorm fotogeniek is! Wedden dat jouw gasten een foto zullen maken van het recept?

Harissa als smaakmaker


Harissa is een veelzijdige smaakmaker die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt. Het is een pittige pasta gemaakt van verschillende pepers, tomaten en kruiden. Deze smaakmaker voegt diepte en complexiteit toe aan gerechten en is ideaal voor groentegerechten.

Ovenschotels


Ovenschotels zijn een geweldige manier om een heerlijke maaltijd te bereiden zonder al te veel gedoe. Ze zijn perfect voor drukke doordeweekse avonden of wanneer je gasten hebt. 


Door verschillende ingrediënten in een ovenschaal te combineren, kunnen de smaken goed met elkaar versmelten. Bovendien zijn ovenschotels vaak eenvoudig te maken en kun je ze gemakkelijk voorbereiden. Wanneer de oven het werkt doet kun jij ook alvast de keuken opruimen! Zo kun je na het eten genieten van je vrije avond.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de ovenschotel

Hoe maak je deze ovenschotel?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Snijd beide aubergines in 8 parten. Snijd dan de aubergineparten in tot net voor de schil zodat er waaiers ontstaan.

Stap 3

Verdeel de aubergines, aardappelen, kikkererwten, knoflook en ui over een ovenschaal

Stap 4

Meng de olijfolie en de harissa in een kom en verdeel dit over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Hussel het geheel goed door elkaar, smeer de aubergines goed in en rooster 25-30 minuten in het midden van de oven.

Stap 5

Verdeel de geroosterde groenten over vier borden. Knijp de citroen over het gerecht. Garneer met granaatappelpitjes en de platte peterselie

Heb jij deze ovenschotel met harissa aubergine geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.