Harissa als smaakmaker
Harissa is een veelzijdige smaakmaker die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt. Het is een pittige pasta gemaakt van verschillende pepers, tomaten en kruiden. Deze smaakmaker voegt diepte en complexiteit toe aan gerechten en is ideaal voor groentegerechten.
Ovenschotels
Ovenschotels zijn een geweldige manier om een heerlijke maaltijd te bereiden zonder al te veel gedoe. Ze zijn perfect voor drukke doordeweekse avonden of wanneer je gasten hebt.
Door verschillende ingrediënten in een ovenschaal te combineren, kunnen de smaken goed met elkaar versmelten. Bovendien zijn ovenschotels vaak eenvoudig te maken en kun je ze gemakkelijk voorbereiden. Wanneer de oven het werkt doet kun jij ook alvast de keuken opruimen! Zo kun je na het eten genieten van je vrije avond.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de ovenschotel
Hoe maak je deze ovenschotel?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Snijd beide aubergines in 8 parten. Snijd dan de aubergineparten in tot net voor de schil zodat er waaiers ontstaan.
Stap 3
Verdeel de aubergines, aardappelen, kikkererwten, knoflook en ui over een ovenschaal
Stap 4
Meng de olijfolie en de harissa in een kom en verdeel dit over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Hussel het geheel goed door elkaar, smeer de aubergines goed in en rooster 25-30 minuten in het midden van de oven.
Stap 5
Verdeel de geroosterde groenten over vier borden. Knijp de citroen over het gerecht. Garneer met granaatappelpitjes en de platte peterselie
Heb jij deze ovenschotel met harissa aubergine geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.