Havermout crumble met bramen
Lauren Kreijger

Havermout crumble met bramen

zaterdag 04 april 2020
Dit weekend staat De Hippe Vegetariër in het teken van Pasen! Verrukkelijke paasontbijtjes en goed vullende brunchrecepten; met deze recepten zorg je ervoor dat ook dit jaar Pasen weer een succes wordt. Vandaag maken wij een havermout crumble met bramen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
1 doosje bramen, diepvries
2 tl citroensap
1 tl kaneel
100 g havermoutmeel
50 g roomboter, op kamertemperatuur
1 rijpe banaan
snufje zout

Extra
roomboter
yoghurt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een ovenschaal in met wat roomboter.

  2. Meng het kaneel en citroensap door de bramen en verdeel ze over een kleine ovenschaal.

  3. Doe de havermout in een blender en vermaal tot meel. Doe het meel in een kom.

  4. Snijd de roomboter in blokjes en voeg deze toe aan de kom.

  5. Prak de banaan fijn en voeg toe aan de kom. Kneed alles met je handen.

  6. Pak een bolletje deeg en verkruimel dit tussen je handen boven de schaal met bramen. Wilt het verkruimelen niet helemaal lukken, scheur het deeg dan in stukjes en verdeel deze over de bramen.

  7. Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven. Even laten afkoelen en opdienen met een beetje yoghurt.


Ga jij deze lekkere crumble maken? Of heb je zelf een lekker paasontbijt idee? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.