Pizza bianca met champignons en ui
Daniëlle van Kampen

Pizza bianca met champignons en ui

dinsdag 13 april 2021
Waarschijnlijk heb je al heel wat boeken en artikelen voorbij zien komen die gaan over het minderen van koolhydraten in je voeding. De voedingsgroep ‘koolhydraten’ heeft in de afgelopen jaren niet altijd in een goed daglicht gestaan, en het is ook niet onderbouwd waarom koolhydraten dan zo slecht voor je zouden zijn. Dat wordt uitgelegd in Het complete Keto-dieet kookboek. Meteen aan de slag met een keto-dieet? Kijk dan eens hier! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: pizza Bianca. Perfect voor elke pizza lover!

Ingrediënten
Voor 2 personen
voor de pizzabodem
50 g roomkaas, naturel
150 g geraspte kaas, bijv. mozzarella of cheddar
1 middelgroot ei
6 tot 8 el Pofiber (glutenvrije aardappelvezels)

voor het champignonbeleg
250 g champignons
100 g ui
10 g boter om in te bakken
1 el fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
zout en versgemalen peper
2 el peterseliepesto of groene pesto
50 g rucola
25 g parmezaan schilfers
fijngehakte rozemarijnnaaldjes of peterselie voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Doe de roomkaas en de geraspte kaas in een pan en laat dit op een matig warm vuur smelten. Haal de pan dan van het vuur.

  2. Voeg het ei en de Pofiber toe en meng dit tot een homogeen deeg. Verdeel het deeg in tweeën, maak er bollen van en rol ze uit tussen twee vellen bakpapier.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de bodems in ongeveer 10-12 minuten, tot ze goudbruin zijn.

  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snijd hem in plakjes.

  5. Verhit de boter in een warme koekenpan en bak hierin de ui en de champignons. Voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.

  6. Besmeer de pizzabodem nu met pesto. Giet eventueel het vocht van de gebakken champignons af en verdeel de champignons over de pizza’s. Leg dan de rucola en de parmezaan schilfers erop en bestrooi met de rozemarijn of peterselie.


Heb jij dit recept ook gemaakt? Of een ander recept uit 'Het complete Keto-dieet kookboek'? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Het complete Keto-dieet kookboek
Jane Faerber
Uitgever: Deltas
ISBN: 9789044755060
Prijs: €25,95

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.